Gazete Vatan Logo

THY: Alitalia ile ilgilenmiyoruz

Türk Hava Yolları, satış sürecindeki İtalyan havayolu şirketi Alitalia ile ilgilenmediğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Herhangi bir ilgimiz, görüşmemiz söz konusu değil. İddialar tamamen asılsız” dedi

THY: Alitalia ile ilgilenmiyoruz

Türk Hava Yolları (THY) satış sürecindeki İtalyan havayolu şirketi Alitalia ile ilgilenmediklerini ve bu konuda herhangi bir girişimleri olmadığını açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Reuters’a konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Herhangi bir ilgimiz, görüşmemiz söz konusu değil. İddialar tamamen asılsız” dedi.

THY’nin finansal olarak zor durumda bulunan İtalyan havayolu şirketi Alitalia ile ilgilenen şirketler arasında yer aldığı belirtilmişti. İtalyan Il Messaggero gazetesinin haberine göre, Alitalia ile ilgili niyet beyan eden 30’un üzerindeki şirket ve fon arasında THY de yer alıyor.

Habere göre, Alitalia ile ilgilenen şirketlerden hiçbiri şirketin tamamını satın almakla ilgilenmezken; sadece havayolu şirketinin bazı varlıklarına ilgi gösteriyor. Alitalia’yı satmakla görevlendirilen yetkililer, “32 tane niyet beyanı aldık, değerlendirmek için çalışıyoruz” dedi.

500 milyon euro borç

İtalya’nın en büyük havayollarından Alitalia Mayıs’ta kayyum başvurusunda bulundu ve 6 aylığına yönetim kayuyma devredildi. Şirketin atanacak yeni yönetimle birlikte satılması planlanıyor. Karar şirket hissedarlarının yaptığı toplantı sonrası alındı. 500 milyon euro borcu olan Alitalia’nın zararının daha fazla katlanılabilir olmadığı belirtildi. Hükümet, kayyum yönetimindeki 6 ay boyunca şirketin faaliyetlerini sürdürmesini garanti etmek için 600 milyon euro köprü kredi sağlanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Alitalia’nın yüzde 51’lik hissesine sahip İtalyan CAI ile yüzde 49’luk hisse sahibi Birleşik Arap Emirlikleri’nin bayrak taşıyıcısı Etihad Havayolları, şirketin mali sorunlarının çözümü için bir yeniden yapılandırma paketi

üzerinde anlaşmıştı.