Gazete Vatan Logo

Teröristlere geçit yok!

Güvenlik güçlerince, terör örgütü DEAŞ ve PKK mensupları başta olmak üzere teröristlerin ülkeye sızmasının önüne geçmek amacıyla hudut hattında güvenlik önlemleri artırıldı.

Teröristlere geçit yok!

NATO’nun en büyük ikinci ordusu olma özelliğini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerince, envantere giren yerli silahlı ve silahsız İHA’larla hudut güvenliği ve sınır hattı yakından takip ediliyor. Hudut hattında bulunan 20 metre uzunluğunda kulelere takılan termal kameralarla sınır gece gündüz kontrol altında tutuluyor.

Türkiye-Suriye sınır hattının dere ve nehir yatakları hariç 828 kilometrelik bölümünde duvar yapılmasına yönelik çalışmalarda sona gelindi. Suriye sınırında Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi kapsamında 755 kilometre beton duvar yapıldı, kalan 73 kilometre duvarın bitirilmesi için çalışmalar sürüyor. İnşa edilen duvarın hemen arkasında ise mayınlı alan, güçlendirilmiş kafes tel engeller, hudut birliklerinin devriye yolları, birinci ve ikinci derece askeri yasak bölgeler bulunuyor.

Sınır güvenliğinin sağlanmasında “zeplin” de kullanılması planlanıyor. ASELSAN tarafından geliştirilen insansız balonlu gözetleme sistemlerinin sınır ve karakolların güvenliği için kullanılması hedefleniyor. Sistem, küçük birlik ve karakol gibi sabit tesislere, yakın emniyetle gözetleme ve erken ikaz imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

ASELSAN tarafından üretilen 16 metre uzunluğundaki, bin metre irtifaya çıkabilen insansız balonlu gözetleme sistemlerini test eden TSK, sistemi hudut karakollarının güvenliğinin sağlanmasında da kullanacak.