Gazete Vatan Logo

Teröre karşı 5 renk, 5 ödül sistemi!

Terör örgütü üyeleri hiyerarşik sıralamaya tabi tutularak beş renkte listeler oluşturuldu.Bu teröristlerin yakalanmasına yardımcı olanlar bu renklere göre ödüllendirilecek

Teröre karşı 5 renk, 5 ödül sistemi!

Terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yardımcı olacaklara verilcek ödüllerin nasıl belirleneceğina ilişkin yönetmeliğin nasıl uygulanacağı netleşti. Yönetmeliğin uygulama sürecinde 5 renk belirlendi ve renklere farklı düzeyler alındı. Her lider grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler, Kırmızı, Mavi, Yeşil, Turuncu ve Siyah diye sıralanıyor.

16 ‘kırmızı’ PKK’lı

İlk aşamada ‘kırmızı’ ve ‘mavi’ olarak iki liste hazırlandı. Kırmızı listede PKK liderlerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık’ın da aralarında bulunduğu 16 PKK’lı, 2 DHKP-C, 1 IŞİD, 1 MLKP, mavi listede ise 17 PKK’lı, 3 MLKP’li yer alıyor. Yönetmelikle, terör örgütlerinin, başta üst düzey yöneticileri, bölge ve alan sorumluları, il ve ilçe sorumluları olmak üzere hiyerarşik olarak tüm yönetici kademeleri hedefleniyor.

Her bilgiye ayrı ödül

Yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgili oluşturulan komisyon, verilen her bilgiyi ayrı ayrı değerlendirecek ve ayrı ayrı ödül kararı verecek. Komisyon bir mağduriyet ve gecikmeme yaşanmaması için verilen bilginin doğruluğu tespitiyle beraber, en geç 10 gün için de kararı verecek. Yakalanan veya etkisiz hale getirilen kişi veya engellenen suçun niteliğine göre ödül miktarı 4 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Törörle mücadele yetkilileri, 200 bin TL’ye kadar ödüllerin ağırlıklı olarak mühimmat, el yapımı patlayıcı, eylem hazırlığı, alan liderleri gibi unsurları kapsayacağını, 4 milyon TL’ye olan ödüllerinse lider kadrosunu, bölge sorumlularını ve Merkez Komite üyelerinin yakalanmasını sağlayacak bilgileri kapsadığını belirtti. Kırmızı ve mavi listede ilk etapda 40-45 kişi yer alırken, bunların ilk 20’si açıkladı.

Haberin Devamı

KIRMIZI LİSTE

Kırmızı kodla PKK-KCK terör örgütünün üst düzey elebaşları Cemil Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Hülya Oran, Nuriye Kespir, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, Ferhat Abdi Şahin, Engin Karaaslan, Fethi Şarlatan, Elif Yıldırım, Ali Haydar Kaytan, İsmail Özden, Süleyman Şahin, Muzaffer Ayata, DHKP-C’li Musa Aşoğlu, Zerrin Sarı, MLKP’li Zeki Gürbüz ve DAEŞ’li İlhami Balı aranıyor.

Haberin Devamı

MAVİ LİSTE

Mavi listede de PKK-KCK’lı İskan Akyüz, Emine Serinyel, Abdulkadir Zenger, Salih Kaptan, Şerif Başboğa, Faruk Erdemir, İbrahim Çoban, Umut Hocaoğlu, Celal Kaya, Ekrem Güney, Nevzat Gündüz, Hejar Çelik, Murat Üçer, Sefer Açar, İsa Teres, Yusuf Şek, Şerif Yakut, MLKP’li Azimet Ceyhan, İsmail Yılmaz ve Turgay Ulu’nun isimleri yer alıyor.