Gazete Vatan Logo

Teröre inat yine geldi

Geçen yıl İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısında yaralanan İsrailli rehber David Dudi Califa, ‘Teröre inat tekrar geleceğim’ demişti. Bu sözünü tutan Califa yanında da 9 İsrailli şefi getirdi

Teröre inat yine geldi

İsrailli turist rehberi David Dudi Califa geçen yıl 19 Mart’ta Taksim İstiklal Caddesi’nde DEAŞ tarafından yapılan canlı bomba saldırısında eşiyle birlikte ağır yaralandı. Gastronomi turunda rehberlik yapan Califa, saldırıda 3 İsrailli 1 İranlı arkadaşını kaybetti. Şarapnel parçasının ayağına girmesiyle 6 ay boyunca yürüyemedi. Ancak İstanbul aşkından vazgeçmedi ve saldırıdan sonra yaptığı “Teröre inat tekrar İstanbul’a geleceğim’ sözünü tuttu.

Califa, 20 Temmuz tarihinde “Barış götürüyoruz” sloganıyla yola çıkarak gastronomi turu için İsrailli 9 şefle birlikte İstanbul’a geldi. Fourseason Otel’de, kaybettikleri arkadaşlarının anısına bir dostluk yemeği düzenledi. Yaklaşık 80 davetlinin katıldığı özel gecede barış ve dostluk mesajları verildi. Califa ve şefler daha sonra İstanbul’daki yeme içme lokasyonlarını gezdi.

‘Dostluk köprüsü’

Califa, İstanbul turunda sokak sokak gezerek insanlarla bir arada oldu, Yahudi pazarında dükkan açtı ve fotoğraflarını instagram’daki the.hungry.tourist hesabından paylaştı. Ziyaretiyle ilgili olarak VATAN’a konuşan Califa, yaşadığı korkunç olaya rağmen İstanbul’dan vazgeçmeyeceğini söyledi: “İyileşmem zaman aldı. Şimdi ise arkadaşlarımı yemek ile İstanbul’da bir araya getirdim. İstanbul’u çok seviyorum ve Türkleri kardeş olarak görüyorum. Olayı yaşadığım gün, yaralı haldeyken içimde nefret taşımayacağıma söz verdim. Olaydan bir yıl sonra Türk-İsrail halkı arasında dostluk köprüsü kurmaya yeniden başladık.”

Haberin Devamı