Gazete Vatan Logo

Terör Londra’ya geri döndü

İngiltere’nin başkenti Londra’da kullandığı otomobili parlamento binasının önündeki kaldırımda yürüyen yayaların ve bisiklet sürücülerinin üzerine süren bir kişi polis tarafından yakalandı

Terör Londra’ya geri döndü

Geçtiğimiz yıl terör örgütü DEAŞ mensuplarının düzenlediği saldırılara sahne olan İngiltere, dün başkent Londra’daki parlamento binasının önünden gelen yeni bir saldırı haberiyle sarsıldı.

Polis, Westminster binasına giden yolda yayaları ve bisiklet sürücülerini hedef alan bir kişinin, aracıyla parlamento önündeki güvenlik bariyerine çarptığını duyurdu. Yaklaşık 10 bisikletçiye aracıyla çarpan saldırganın bariyerin önünde duran polis memurlarını da hedef aldığını kaydeden yerel basın, olayda 2 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı açıklandı. Olayın ardından polis bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken Westminster metro istasyonu geçici süreyle kapatıldı.

Görüntülerden saldırganın 20’li yaşlardaki siyahi bir erkek olduğu anlaşıldı.

May’den teşekkür

Olayla ilgili soruşturmayı terörle mücadele biriminin üstlendiği kaydedilirken, eylemcinin adını ve amacını açıklamayı reddettiği ifade edildi.

Parlamentonun yaz tatilinde olduğu bir dönemde gerçekleşen olayın ardından Başbakan Theresa May, Twitter’dan paylaştığı mesajda, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunurken görevlilere de ‘hızlı ve cesur’ müdahalelerinden ötürü teşekkür etti.

Haberin Devamı

‘İzleme listesinde ismi yok’
İngiliz iç istihbarat servisi MI5, polisle işbirliğine yanaşmayan saldırganın izleme listesinde olmadığını açıkladı.
İlk kez hedef olmuyor
Olayın yaşandığı bölge, 17 ay önce beş kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı bir terör saldırısına sahne olmuştu. Mart 2017’de Halit Mesut adlı radikal dinci, kullandığı aracı Westminster Köprüsü’nde yürüyen yayaların üzerine sürerek dört kişinin ölümüne neden olmuştu. Ardından aracıyla İngiltere Parlamentosu’na ev sahipliği yapan Westminster Sarayı’nın bahçesinin demir parmaklıklarına çarpan Mesut, bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Saldırgan daha sonra ise bir güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürülmüştü. Söz konusu olay, geçen yıl İngiltere’de birbirine yakın tarihlerde düzenlenen beş terör saldırısından ilki olarak kayıtlara geçmişti.

Haberin Devamı