Gazete Vatan Logo

Terör gruplarını çıkarana kadar harekata devam!

Başbakan Yıldırım, Suriye’de yapılan operasyonla ilgili “Sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini yüzde 100 sağlayıncaya kadar oradaki operasyonlarımıza devam edeceğiz” dedi

Terör gruplarını çıkarana kadar harekata devam!

Başbakan Binali Yıldırım dün konuk Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. “Cerablus operasyonuyla ilgili Alman Der Spiegel dergisinin bir analizi var. ‘Hedef Kürtler, Ankara bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı’ şeklinde bir analiz. Hem bu analize yorumunuz ne olacak? Hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin orada ne kadar süreyle kalması planlanıyor. Hedef, DAEŞ’i hangi noktaya kadar temizlemek ve PYD’nin Fırat’ın doğusuna geçtikten sonra Silahlı Kuvvetler dönecek mi?” sorusunu karşılık Yıldırım, şöyle yanıtladı:

‘Yemezler’

“Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor, dünyadan haberi yok veya haberi var, yalan hem de kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey bilmiyorsa ABD Başkan Yardımcısının açıklamasını dinlesin, AB makamlarının açıklamalarını dinlesin ve dünyadaki bütün ülkelerin açıklamalarını dinlesin ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan ‘IŞİD ile mücadele etmekte zayıf kalıyor’ diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DAEŞ’in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da ‘Kürtler öldürülüyor’ diyeceksiniz. Yemezler. Bunlar tamamen yalandır, aslı astarı yoktur. Özgür Suriye Ordusu orada DAEŞ unsurlarını temizlemekle meşguldür ve diğer terör gruplarını geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz, bizim unsurlarımız da onlara lojistik destek vermektedir. Askerimizin görevi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve ülkemizin topraklarında yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini teminat altına almaktır. Türkiye’nin yaptığı budur. Bunun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır.”

Haberin Devamı

‘Asla başaramayacaklar’

“Baştan beri biz Türkiye ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlıyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı hem Türkiye’de hem Suriye’de bölücülük yapmak, sözde akılları sıra buralarda devlet kurmak. Öyle bir hayalin peşindeler, asla bunu başaramayacaklar. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini yüzde 100 sağlayıncaya kadar oradaki operasyonlarımıza devam edeceğiz. DAEŞ ve diğer terör unsurlarını, bölgeden çıkarıncaya kadar bu operasyonlara devam edeceğiz.”

Haberin Devamı