Gazete Vatan Logo

Tepemize Tomahawk yağıyor

Şanlıurfa'ya dün de ABD gemilerinden atılan Tomahawk füzesi düştü. Füzelerin GSM baz istasyonlarının etkilemiş olabileceği iddia edildi


Şanlıurfa'yaya 5 gün aradan sonra dün de Akdeniz'deki Amerikan savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzesi düştü. ABD ve İngiliz savaş uçaklarına açılan hava koridorunun geçtiği Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin Ayaklı ve Birecik ilçesini Özveren köylerine geçen pazar günü 2 Tomahawk füzesinin düşmesinin ardından, dün sabaha karşı saat 03.00'te bu kez Viranşehir'in Büyük Mürdesi mezrası sakinleri bir gürültüyle uykalarından uyandı.

5 gün ara ile füze uçtu
Pazar günü iki füzeden birinin düştüğü Ayaklı köyüne 10 kilometre uzaklıktaki 20 haneli Büyük Mürdesi'nde "Bir gün bizim de tepemize düşebilir" korkusuyla yaşayan köylüler, yaklaşık bir saat evlerinden dışarı çıkamadı. Köy azası Mustafa Karakuş, 156 Jandarma İmdat telefonunu arayarak durumu bildirdi. Gün ağırırken gelen jandarma ekibi, Mürdesi mezrasının 300 metre güneyindeki Ahmet Çakar'a ait buğday tarlasına kısa aralarla düşen 4 parça halindeki füzeyi buldu. ABD'li uzman ekip de İncirlik Üssü'nden yola çıktı. Diğer iki olayda olduğu gibi füzenin mezradaki evlere isabet etmemesi ve patlamamasıyla yine bir facia şans eseri ucuz atlatılırken, füzelerin düştüğü bölgede 2 GSM baz istasyonunun bulunması, "Akıllı füzeleri GSM baz istasyonları mı etkiledi" sorusunu gündeme getirdi.

Valilik açıklaması
Şanlıurfa Valiliği, '"Büyük Mürdesi Mezrası'nın 300 metre batısında ekili araziye yaklaşık 1 kilometre çapında bir alana yayılmış 4 ana parça halinde patlamamış füzeye ait olduğu tahmin edilen parçalar düştüğü, Jandarma tarafından tespit edilmiştir" dedi.

Haberin Devamı