Hollywood yıldızlarının adası Antiparos

Antiparos küçük bir ada, ama son yıllarda Hollywood yıldızlarının tercih ettikleri bir yer. Tom Hanks ile Yunan asıllı eşinin adada evleri var, her yaz Kaliforniya’dan buralara kadar gelip Ege’nin tadını çıkarıyorlar.

Ege’nin sıcak güneşinin gün boyunca kavurduğu vücutlarımızı biraz dinlendirdikten sonra otelimizden çıktık. Saat akşam 7 gibiydi, güneş daha batmamış, ama denizin içine doğru yavaşça alçalmaya, biraz sonra kızıla boyayacağı lacivert sularda parıltılar oluşturmaya başlamıştı. Bizi Antiparos’a götürecek olan feribotun iskelesine ulaşmamız 5 dakika kadar sürdü. Feribot üç beş arabaya ve küçük güvertesine sığabilecek kadar yolcuya ancak yer verebilen küçük bir gemiydi. Yarım saate bir kalkan feribotun dolması çok sürmedi, on dakikalık kısa bir yolculuktan sonra karşı kıyıda bembeyaz evlerin küçük bir koyu kucakladığı Antiparos’a vardık.

Hollywood yıldızlarının adası Antiparos

Antiparos küçük bir ada, ama Mikonos’tan sıkılan Yunanlı zenginlerin ve son yıllarda Hollywood yıldızlarının tercih ettikleri bir ada. Hatta Tom Hanks ile Yunan asıllı eşinin adada bir evleri var, her yaz en az bir defa Kaliforniya’dan buralara kadar gelip Ege Denizi’nin tadını çıkarıyorlar. Antiparos adası ile otelimizin bulunduğu daha büyük Paros adası bir zamanlar birbirlerine bağlıymışlar. Şimdi ise üç beş metre derinliğinde bir boğazla birbirlerinden ayrılıyorlar. Adada sadece bir tane köy var, köyün içlerine kadar uzanan kısa caddesinde Yunan adalarının çoğundan çok daha kaliteli butikler, barlar ve restoranlar var. Captain Pipinos adanın en iyi restoranlarından; ama biz akşam yemeğimizi tipik bir tavernada yemek isteyip sahilin bir ucundaki Pandeli’de gittik. Ve denizin tam kenarında bir masa, uzo eşliğinde lezzetli mezeler, kızartma (gümüşten küçük) atherinalar ve kişi başı 15 avroyu bulmayan hesap ile çok memnun kaldık.

Haberin Devamı

Hollywood yıldızlarının adası Antiparos

Yunan adalarının en iyi balık lokantası burada

Ama Paros’ta yemek yemek için gidilmesi gereken yer adanın en kuzeyindeki Naoussa limanı. Gemilerin yanaştığı asıl liman Parikia da sahil boyunca dizilmiş tavernalar ile dolu, ama Naoussa’daki küçük balıkçı limanı ve kenarındaki barlar ve tavernalar akşamı geçirmek için ideal. Buradaki onlarca taverna arasında Barbarossa hemen dikkat çekiyor. Yunan adalarında bulabileceğiniz en iyi balık lokantalarından biri olmalı, çünkü masa bulmakta oldukça zorlanıyorsunuz. Bu arada yapılması gerek şey Barbarossa veya yazarınız gibi et seviyorsanız hemen yanıbaşındaki Rigani’de bir saat sonraya rezervasyon yaptırdıktan sonra küçük balıkçı barınağının karşı kıyısındaki barlardan birisine kadar iki dakikalık bir yürüyüş yapmak. Ege Denizi’ndeki bir çok yerde artık gün batımı bir ritual haline gelmiş. Siz de balıkçı barınağının kenarındaki barlardaki taburelerden birisine oturup bir cin-tonik veya kadehinizdeki renk ille de biraz sonra karşınızda batacak olan güneşin rengine uysun istiyorsanız bir Negroni sipariş edebilirsiniz. Paros’un en iyi oteli de Naoussa yakınlarındaki lüks bir resort olan Astir of Paros. Paros büyük bir ada, oldukça yeşil, göze hoş görünen, daha sakin tepeler ile kaplı. Üstü açık bir araba kiralayıp tepelerdeki manastırları ve aralarındaki köyleri gezmek iyi bir fikir olabilir. Paros’a Atina’dan uçabileceğiniz gibi, Pire veya Mikonos’tan gemi ile de gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hollywood yıldızlarının adası Antiparos

Haberin Devamı

İki adanın arası önemli bir kitesurf merkezi

Antiparos’dan Paros’a dönünce sanki anakaraya dönmüş gibi oluyorsunuz. Feribot seferleri yarım saatte bir olduğu ve gece yarısından sonraya bile sarktığı için iki ada arasında gelip gitme bir sorun değil. Paros ile Antiparos’u ayıran boğaz sürekli rüzgar alıyor ve önemli bir kitesurf merkezi haline dönüşmüş. Pounta’da deniz kenarındaki Holiday Sun oteli kitesurf için olduğu kadar, Antiparos feribotuna yakınlığı ile de tercih edilebilir. Feribot iskelesinin hemen yanıbaşındaki Thea da iyi tavernalardan.

DİĞER YENİ YAZILAR