Bu rotalar yıla damgasını vuracak

2017 için seyahat planlarınızı yaptınız mı? Eğer cevabınız hayırsa işte size seyahat planlarınızda yardımcı olacak yurt dışının en gözde 4 seyahat rotası...

Bu rotalar yıla damgasını vuracak

Racastan

Hindistan’ın kuzeybatısındaki Racastan bu renkli ülkenin en renkli yeri. Jaipur, Jodhpur ve Udaipur adeta masal kitaplarından fışkırmış gibi. Buralarda “mavi şehir” Jodhpur’daki Umaid Bhwan veya Udaipur’da gölün ortasındaki Lake Palace gibi mihracelerin saraylarında kalabilir, kendinizi sokaklara salıp rengarenk giysili kadınların alışveriş yaptıkları yerel pazarların keyfini çıkarabilirsiniz. Hint mutfağı baharatların kattığı eşsiz lezzetiyle dünyanın en iddialı mutfaklarından birisi. Ve İstanbul’dan Mumbai’ya 6 saatlik bir uçuş sizi bu büyülü dünyaya taşımak için yeterli. Hindistan’ı hep arkadaşlarınızdan dinlediyseniz bence bu yıl gitme zamanınız geldi!

Cape Town-Franschhoek

Güney Afrika da adını ilk duyduğunuzda çok uzak gibi gelen, ama akşam bindiğiniz bir uçakla sabah varabileceğiniz aynı saat diliminde (idi) bir diyar. Cape Town dünyanın en güzel şehrilerinden birisi. Waterfront’taji sayısız restoran veya barın keyfini çıkardıktan sonra Masa Dağı‘na çıkıp bir kıtanın sonuna kadar uzanan manzarayı seyredebilirsiniz. Havalimanı iki saat mesafedeki Franschhoek ise sarp dağların arasında cennet güzelliğinde yemyeşil bir vadi. Burası komşusu Stellenbosch ile birlikte Güney Afrika’nın en önemli şarap bölgesi. Holden Manz gibi bağların içinde bir otelde kalıp küçük köyün dünyaca ünlü restoranı Tasting Room’da harika bir yemek yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kefalonia-Zakinthos-Ithaka

Yunan adalarına artık fena alıştık ve bizim sahillerimize yakın olanları neredeyse tükettik. Ama Yunanistan’da adadanın bol şey yok, bu yaz için önerim de gene İyon Denizi’ndeki, yani ülkenin İtalya’ya bakan tarafındaki adaları olacak. Zakinthos resimlerde sık sık gördüğümüz batık gemi plajı ile ünlü. Kaptan Corelli’nin Mandolini filminin çekildiği Kefalonia’nın kuzeyindeki Fiskardo Avrupa jet sosyetesinin uğrak yeri taverna ve barların sıralandığı şık bir liman. Adadaki Myrtos plajı ise dünyanın en güzel manzaralı plajlarının başında geliyor. Fiskardo’ya yürüme mesafesindeki Emilesse adanın en güzel oteli.

Haberin Devamı

Endülüs

Hem deniz, hem yemek, hem de tarih diyorsanız, İspanya’nın en güneyindeki Andalusia, yani Endülüs tam size göre. Granada’daki Elhamra sarayı o dönemin görkemini çok iyi yansıtıyor. Cordoba’nın sonradan katedrala çevrilen camii Mesquita da dünyanın en önemli mimari eserlerinden birisi. Sevilla ile Cadiz flamenco’nun doğduğu yer olan Endülüs’ün önemli şehirleri, bir tepede uçurumların kenarına kurulu Ronda da mutlaka görülmeli. Anakaradan Cebelitarık’a doğru uzanan Tarifa’nın kalesinde bir tarafınıza Akdeniz’i, öbür tarafınıza Atlas Okyanus’unu alıp karşınızda Afrika’yı seyredebilirsiniz. Fas’ın ünlü Tanca kenti ise gemiyle 2 saat!

DİĞER YENİ YAZILAR