Gazete Vatan Logo

TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı!

TEOG sınavının soruları ve cevapları EBA üzerinden açıklandı. Sınavlar bittikten sonra sorular ve cevaplar öğrenciler tarafından merak ediliyordu. Öğrenciler eba.gov.tr internet sitesine girerek öğrenebilirler. TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mazeret sınavları ne zaman? Detaylar haberimizde!

TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ikinci dönem merkezi sınavlarının yurt içi 970 merkezde bulunan 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda gerçekleştirildiği belirtildi. Yurt dışında da 15 merkezde ve 2 okulda sınavlar yapıldı.

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Birinci gün ve ikinci gün gerçekleştirilen oturumların soruları ve cevaplarına odsgm.meb.gov.tr internet sitesinden ulaşılabilir. Bunun dışında sorular ve cevaplar, öğretmenlerin anlatımları ile video ortamında Eğitim Bilişimleri Ağı (EBA) www.eba.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlandı.

Mazeret sınavları ne zaman yapılacak?

Ortak sınavlara girememiş olan öğrenciler mazeretlerini 20 Mayıs ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde yapabilecektir. Mazeret sınavları, mazeret sınavı için katılması uygun görülecek öğrencilerin bilgileri de sınavların bitiminden sonra e-Okul sistemine 5 iş günü içinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra öğrenciler tarafından gelen talepler değerlendirmeye alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüklerine ait olacaktır.

Haberin Devamı

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

26-27 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olan TEOG 2. Dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayı içerisinde ilan edilecektir.

TEOG sorularına ve cevaplarına nasıl itiraz edilir?

Sınav sorularında, cevaplarında ya da sınav sonuçlarında herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünen öğrenciler itiraz işleminde bulunabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soru ve cevaplarının yayınlanmış olduğu tarih itibariyle en geç 5 gün içerisinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayınlanan sınav itiraz kısmından elektronik olarak yapılabilir. Öğrenciler tarafından elektronik ortamda yapılacak olan itiraz işlemlerinin değerlendirilebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ya da Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden bir tanesine Kurumsal Tahsilat Programı aracılığı ile 20 TL ücret yatırılması gereklidir.

Sınavın soruları ve cevapları için yapılacak olan itiraz işlemleri, soruların ve cevapların MEB sitesinden yayınlanmasından itibaren başlayacak olan 10 günlük dava açma süresini durdurmaz.

Haberin Devamı

İtiraz işlemleri için belirlenen süre içerisinde yapılmamış olan itirazlar kabul edilmez. Öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmemiş, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, adresi ve imzasını yazmamış olanların da dilekçeleri dikkate alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Sınav soruları ve cevapları için, faks ile ya da e-posta yolu ile yapılacak olan itiraz işlemleri de değerlendirmeye alınmaz.

TEOG Puan Hesaplama

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması

Ortak sınav kapsamında, sınavı gerçekleştirilmiş olan derslerden alınacak olan puanlar kendi ağırlık kat sayıları ile çarpılır. Çarpım işleminden sonra da çarpımların toplamından elde edilecek değer, derslerin ağırlık kat sayı toplamlarına bölünür. Böylece ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanmış olur. Puanlama işlemi 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Haberin Devamı

Öğrencilerin 6, 7 ve 8. Sınıfta aldıkları yıl sonu başarı puanları ile birlikte 8. Sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilecek toplam sayı ikiye bölünür ve yerleştirmeye esas puan elde edilmiş olur. Puanlama işlemi 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.