Gazete Vatan Logo

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrencinin katıldığı TEOG 2. dönem sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak konusu oldu. İşte TEOG sınavının soru ve cevapları...

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in 8. sınıflar için düzenlediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sınavının soru ve cevapları geçtiğimiz günlerdeyayınlandı. TEOG sınavının sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.

TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

26-27 Nisan tarihinde yapılan TEOG 2. dönem sınavlarının sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu takvime göre Haziran ayı içerisinde açıklanacak.

Lise eğitiminin alınabilmesi için öğrenciler öncelikle bir sınava tabi tutulurlar. Öğrencilerin giriş yapacak oldukları bu sınava Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı adı verilir. TEOG adı ile bilinen bu sınava her yıl sekizinci sınıf öğrencilerinin katılması zorunludur. Liselerde belirli bir platform değişikliği yapılmıştır. Artık tüm liseler Anadolu Lisesi eğitimi vermektedir. Dolayısıyla tüm liselere (meslek liseleri dahil olmak üzere) puanla giriş yapılmaktadır. Lise sınavı olan TEOG sınavına giriş yapamayan öğrencilerin liseye gitmeleri ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Öğrencilerin kısa sürede yapacak oldukları bu sınavlara bu nedenle de oldukça önemlidir. Aynı zamanda öğrenciler TEOG sınavından aldıkları puanla ve de okullarda yapılan sınavlardan aldıkları puanlar sonucunda hangi liseye gideceklerine karar verilir. Merakla beklenen TEOG 2. dönem sınav sonuçları açıklandığı zaman ise e-okul sayfasından notlarını kolayca öğrenebilirler.

Haberin Devamı