Gazete Vatan Logo

Tencere kaşıkla bomba kamuflajı

Başına 600 bin lira ödül konulan Abdülmuttalip Demir ile DEAŞ’ın “bombacısı” ve “kimyacısı” olarak bilinen kimya mühendisi Talha Güneş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Tencere kaşıkla bomba kamuflajı

Gaziantep’te 7 ay önce yakalanan ve aranan teröristler listesinde başına 600 bin lira ödül konulan Abdülmuttalip Demir ile 300 bin lira ödül vaat edilen DEAŞ’ın “bombacısı” ve “kimyacısı” olarak bilinen kimya mühendisi Talha Güneş hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, başka bir dosyadan sanık olarak yargılanan sanık Hasan Yılmaz’ın da sanık Abdülmuttalip Demir’in yakalanmasından 4 ay önce Çağlayan Mahallesi’nde karşılaştıklarını belirterek, ‘’Bulunduğumuz mahallenin yanındaki mezarlığın yan tarafında bulunan boş arsaya gittik. Burada bana emanet olarak tencere, kaşık ve siyah poşetin bulunduğu paketi verdi. Bir ay sonra aynı yerde teslim aldı. İçinde bomba malzemesi olduğunu bilmiyordum. Şu an nerede olduğunu bilmiyorum” dediği yer aldı.

İddianamede, Demir ile DEAŞ’ın sözde Türkiye eylem sorumlusu olduğu öne sürülen ve bir yıl önce polisin operasyonunda kendisini patlatan Yunus Durmaz’ın Suriye’de silahlı eğitim alınında çekilmiş çekilmiş fotoğrafı da yer aldı.