Gazete Vatan Logo

Tematik kanalların meraklısı çok fazla

Uydu üzerinden yayınlanan ya da dijital platformlardan izlenen televizyon kanalları arasında tematik olanlar öne çıkmaya başladı. Meraklısı da çok...

Tematik kanalların meraklısı çok fazla

Doğa belgeseli kanalları:

Yalandan korkmadım yılandan korktuğum kadar

Nat Geo Wild ve Animal Planet, bu kanallar arasında en popüler olanları. Karada, havada, denizde ne kadar hayvan varsa her gün toplu halde arz-ı endam ediyorlar. Özellikle Afrika’da Serengeti civarında çekilen belgesellerde zavallı antiloplar bir taraftan aslanlardan kaçıyorlar, diğer taraftan da pusuya yatmış timsahlar tarafından avlanmamak için seke seke nehri geçmeye çalışıyorlar. Onların hayat mücadelesine tanıklık etmek, daha tehlikeli ortamlarda hayat mücadelesi veren şehirli insanları bir nebze de olsa ferahlatıyor. Bu kanalların olmazsa olmalarından biri de yılanlar. Ev halkı arasında yılana bakmaya dahi tahammül edemeyen biri varsa bu kanalları izlemeye kalkışmayın deriz. Zira yılansız bir doğa belgeseline rastlama ihtimaliniz, yalansız bir ilişkiye rastlama ihtimalinizden bile daha düşük.

Cinayet dosyası kanalları

24 Saat Müge Anlı!

Bu alanda tartışmasız en iyi kanal; ID X. Açılımı ‘Investigation Discovery Extra’ olan kanalda yer alan yapımların tamamı cinayet soruşturma dosyalarından oluşuyor. Müge Anlı’nın 24 saat yayın yaptığını düşünün; kanalın izleyici üzerinde bıraktığı hissiyat aynen o! Bataklıklarda bulunan cesetlerden, öldürülen güzellik kraliçelerine kadar aklınıza gelebilecek her tür cinayet, tanıklarıyla, canlandırmalarıyla bu kanalın belgesellerinde mercek altına alınıyor. Kanalın Türkçe yayını da mevcut… Bu yayınların en göze batan özelliği; çevirilerin çok aceleye getirilmesi ve bu nedenle insanların zaman zaman ‘tuhaf’ bir Türkçeyle konuşmaları. Eğer cinayet işlemeye karar verdiyseniz ama yöntemi konusunda tereddüt yaşıyorsanız, bu kanal sizin için biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

Bataklıklardaki cesetleri, öldürülen güzellik kraliçelerini bu kanalda izleyin.

Mutfak kanalları

Obez olmaya bir adım kala!

Her kanalın kendi günlük yemek programı olsa da “Bu kadar yemek kime yetecek, daha fazlasını isteriz” diyenleri düşünerek kurulmuş mutfak kanalları. Planet Mutfak ve Turkmax Gurme bu temada yayın yapan kanalların en popüler olanları. Üç bıçak, beş tencere ve bol malzemeyle üretilen programların birbirlerinden farkı sadece aşçıları diyebiliriz. Bazen ünlülerin konuk olduğu programlara rastlıyoruz ancak onlar da hazırlanan yemekleri tatmaktan konuşmaya pek fırsat bulamıyor. Programların çoğu izleyenlerde ‘O mutfağa ve malzemelere sahip olsak, biz o yemeklerin âlâsını yaratırız” hissi uyandırıyor.

Haberin Devamı

Müzik/ sinema/spor kanalları

Sen ol, yeter bana!

Tematik kanalların ülkemizdeki en eski temsilcisi müzik kanalları. Kral TV ile başlayan furyaya daha sonra onlarcası katıldı. Ancak You Tube icat edildikten sonra müzik kanallarının fiyakası söndü. Uydu üzerinden tematik yayın yapan kanallar arasında sinema ve spor kanalları da bir hayli yoğun. Belki de bu nedenle aralarında ezeli bir rekabet söz konusu. Bütün gün eski yerli film gösterenler kendi aralarında, futboldan başka bir mevzuyu konuşmayanlar kendi aralarında yarışıp duruyorlar.