Gazete Vatan Logo

Tek NEF’este sattı sektöre nazire yaptı

Gayrimenkulde durgunluk ve balon tartışmaları sürerken Nef, Çekmeköy’deki 474 konutu 1.5 günde satarak rekora imza attı. Nef İcra Kurulu Başkanı Timur, “İnanmayanlar olur diye noterden durumu onaylattık. Bize değil Türkiye’ye güvenin işareti olarak görüyoruz” dedi

Tek NEF’este sattı sektöre nazire yaptı

Nef’in Çekmeköy’deki yeni projesi Nef Çamlıtepe rekor kırdı, 2 günde tüm proje satıldı. 3 yıldır konut satış adedi ve ciro bazında sektör lideri olan Nef, Çekmeköy’ün yeni çekim noktası olacak Nef Çamlıtepe projesiyle, 2 günde 474 konut satışıyla yeni bir rekora imza attı. Çekmeköy’de toplam 1.2 milyar TL proje değerine sahip projenin 3 etapta satılması planlanıyordu. İlk etapta henüz satış ofisi kurulmadan, katalog dahi çıkılmadan 260 milyon liralık satış gerçekleşti.

İkinci etap öne çekildi

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, rekor satışın Nef olarak gurur verici olduğunu ancak ülke için daha büyük anlamı olduğunu belirtti. Timur, “Bu satış hem Nef’e hem de ülke ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesi. Halkın ihtiyacına cevap verecek projeler ürettiğinizde bunun karşılığını görüyorsunuz” dedi.

Timur, karşılaştıkları yoğun ilgi nedeniyle 2 yıl sonra satışa açmayı planladıkları ikinci etap Ormantepe projesinde de satışa başlayacaklarını, inşaatı da öne çekeceklerini ifade etti. Timur, “Biz 3 etabı 7 yıllık bir süreçte bitirmeyi planlarken sanırım çok daha hızlı olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim vadisindeki arsa Fiba Holding’in

İstanbul’un yeni yaşam ve eğitim vadisi Çekmeköy’de yükselen proje, Özyeğin Üniversitesi’nin hemen yanında yer alıyor. Söz konusu arsa Özyeğin ailesine aitti. Erden Timur 2 yıldır görüşmelerin sürdüğünü, anlaşmanın da Haziran ayında yapıldığını belirtti.

Timur, “Nef ve Fiba Grubu gibi iki önemli markanın bu projede bir araya gelmesi, projeye duyulan güvenin ve heyecanın artmasında da önemli rol oynadı. İhtiyaca cevap veren projelere imza attığınızda karşılığını görüyorsunuz. Burada üniversite var. Çok önemli liseler de burada yer aldı. Burası bir eğitim vadisi oluyor. Metrosuyla, ikinci ve üçüncü köprülere yakınlığı ve tabii ki ulaşılabilir uygun fiyatlaması ile de dikkat çekti” dedi.

Toplam proje değeri 1.2 milyar TL olan, 230 bin metrekarelik arazi üzerinde yükselecek Nef Çekmeköy’ün ilk projesi Nef Çamlıtepe’de 1+1’den 4+1’e kadar farklı tiplerde, bahçeli, teraslı ve balkonlu 474 adet konut yer alıyor.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası’nın Göktürk’ü olmaya aday projede yer alan biyolojik göletler ve yeşil omurga ile proje çevresinde yer alan Alemdağ Ormanı, Nef Çamlıtepe sakinlerine rahat bir nefes alma imkanı sunacak.

Kendi rekorumuzu 10’a katlamış olduk

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, daha önce de 1 günde 108 konut satarak sektörde bir rekor kırdıklarını hatırlatarak “Ancak o dönem ekonomi istim üstündeydi, kimse satışta zorlanmıyordu. O zamanın 108’ini biz 474’e taşıdık. Ancak o günkü şartları göz önüne alınca 108’di 1.200 oldu diyebiliriz” diye konuştu. Timur daha önce satışa çıkarıp teslim ettikleri 23 projede ilk 90 günde yakaladıkları satış ortalamasının yüzde 77 olduğuna da dikkat çekti. Türkiye’de tüm söylenenlere rağmen konut arzında fazlalık olmadığını belirten Timur, “Yabancılar bizi bizden daha iyi analiz ediyor. EBRD’nin projeksiyonuna göre her yıl en az 650-700 bin yeni konuta ihtiyaç var” dedi.