Gazete Vatan Logo

Tehdit diline prim vermeyiz

Başkan Erdoğan, “Papaz Brunson bırakılmazsa yaptırım uygularız” diyen Trump’a sert çıktı: “Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Bu tür tehdit dili kullanmaya biz, kusura bakmasınlar, pek prim vermeyiz. Bunun da bilinmesini istiyoruz”

Tehdit diline prim vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. Dönem Niğde Milletvekili İsmail Göksel için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakkari’deki mayınlı tuzakta astsubay eşi Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeğini öldüren PKK ve onun destekçilerine sert çıkan Erdoğan, şunları söyledi...

- TANIM NET: Bu olay, terörün tanımını çok açık net yaptı. Örgütün yanında olan onlarla beraber olan, gerek içeride gerek dışarıda, gerek siyasi gerek gayri siyasi bütün bu odaklara bundan daha güzel cevap, daha güzel tanım olmaz. Çok açık net, her şeyi ortaya koyuyor.

- EN GÜZEL CEVAP: Bir annenin, 11 aylık bir yavrunun bunlarca şehit edilmesinden daha büyük ne olabilir? Tanımsa tanım, tabirse tabir, her şey burada, çok açık ve net. Onlarla birlikte onları parlamentoya gönderme gayreti içerisinde olanlara da en güzel cevaptır.

- ASLA YAKIŞMAZ: (ABD ile Türkiye arasında Papaz Brunson konusunda yaşanan gerilim)Bu konuda, MGK bildirisinde her şeyi söyledik. Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO’da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk. Kore’de onlarla beraber olduk, onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik ve bu mücadeleyi birlikte veren, hâlâ NATO’da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan bir Türkiye’ye böyle bir tehdit dili kullanmak, asla yakışmaz. Bu tür tehdit dili kullanmaya da biz, kusura bakmasınlar, pek prim vermeyiz. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Bizlerin karakterini zaten onların çok iyi bilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

- TEK SÖYLEM: Bu konuları ikili olarak da görüşüyoruz, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu görüşmeler yaptı, ayrıca bu noktada TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamaları var. Biz tek söylem, tek dille bu konudaki kanaatlerimizi paylaştık, paylaşıyoruz. Temenni ederim ki bugün Türkiye’de ziyaretler var, bunun yanında şu anda ASEAN toplantısında Dışişleri Bakanım, ABD Dışişleri Bakanı’yla bir araya gelecek. Orada bazı görüşmeler yapılacak.

- TEHDİTKAR DİL: Türkiye’deki dini azınlıkların malum dün (önceki gün) yaptıkları açıklama çok çok manidar. Türkiye’nin dini azınlıklara yönelik en ufak bir sorunu yoktur. Ama kalkıp da Amerika’da özellikle evangelist, siyonist anlayışın bu dayanışmasını ve bu tür bir tehditkar dil kullanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz inandığımız yolda, inandığımız gibi özgürlüklerimizden, bağımsızlığımızdan, yargı bağımsızlığından en ufak bir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan son görev

AK Parti’den 23. dönem Niğde milletvekilliği yapan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İsmail Göksel için dün TBMM’de cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törene Göksel’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri ve Meclis personeli katıldı. Göksel’in cenazesi, törenin ardından memleketi Niğde’de toprağa verildi.