Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü ile işe giriş sorgula

Bireyler çalışmaya başladıkları daha ilk günden itibaren aslında ne zaman emekli olacaklarını merak etmeye başlarlar. Bu nedenle oluşturulan ve devlet tarafından sunulan SSKSGK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını, SGK hizmet dökümünün nasıl alındığını ve SGK prim sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiğini haberimizden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK prim borç ve SGK hizmet dökümü ile işe giriş sorgula

Ülkemizde çalışan bireyler her ay düzenli biçimde çalıştıkları ve bağlı oldukları kuruma prim ücreti ödemekle yükümlüdürler. Yetkili kurumlara ödenen bu prim ücretleri doğrultusunda bireyler ülkemizdeki sağlık alanı kapsamındaki olanaklardan yararlanabilirler. Kişiler çalışmaya devam ettikleri ve prim ödedikleri sürece sağlık alanında yer alan uygulamalardan yararlanırlar. Hastaneye gitmek ya da eczaneden devletin ödediği ilaç parası doğrultusunda ilaçlara daha az ücret ödemek gibi. Bireylerin prim ücretleri ödediği yetkili kurumlar emekli sandığı, SSK ve bağ kur olmak üzere üç adet kurumdan oluşmaktadır. Günümüzde çıkarılan yasa ile beraber tüm bu kurumlar SGK olarak bilinen Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında birleştirilmiştir.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!


SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK sistemi üzerinde kişinin ilk giriş tarihi ve bugüne kadar kaç gün çalıştı ise o kadar gün sayısı yer almaktadır. Bunun yanı sıra kişinin ne kadar prim ödediği, ay içerisinde ne kadar günün ödendiği gibi bilgiler de yer almaktadır. Ayrıca artık teknolojinin gelişmesi ve internetin yaygınlaşması sayesinde ise, bireyler T.C kimlik numaraları ile SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden pratik biçimde gerçekleştirebilirler. Bu sistemden önce bireyler neredeyse bütün gün kurumlarda sıra saatlerce sıra bekliyorlardı. Fakat bu sistem sayesinde artık bireyin güncel sigorta bilgilerinin yer alması sayesinde bu işlemler çok kolaylaştı. İnternet bilgi ekran sisteminde bulunan ve çalışan bireylerin sıkça kullandığı online kamu hizmeti sayesinde, bu tip işlemler çile olmaktan tamamen çıkmış durumda.

Bunun yanı sıra E-Devlet SGK sorgulama hizmeti sayesinde ise kişi işe ilk giriş ve çıkış tarihlerini, dönemlik biçimde oluşturulan prim ödemelerini, toplam kazancını, prim ödeme gün sayısını ve hizmet süresi gibi bilgileri öğrenebilmektedir. Ayrıca internet bilgi ekranı sayesinde devlet kurumları vatandaşlara çok daha kaliteli ve hızlı hizmetler sunmaktadır.

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Ülkemizde internet üzerinden hizmet vermekte olan devlet kurumlarının bir tanesinin de Sosyal Güvenlik Kurumu olduğundan bahsetmiştik. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışan bireylere sunmuş olduğu bir başka uygulama ise SGK hizmet ya da gün dökümüdür. İnternet bilgi ekranı sayesinde vatandaşların da kolayca ulaşabileceği bir uygulama olan SGK hizmet dökümü sayesinde çalışan bireyler işe ilk giriş ve çıkış tarihlerini, dönemlik biçimde oluşturulan prim ödemelerini, toplam kazancını, prim ödeme gün sayısını ve hizmet süresi gibi bilgileri öğrenebilmektedir. SGK hizmet dökümü işlemi internet üzerinden de gerçekleştirilebilir. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen çalışan bireyler, öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasına giriş yapmalılardır.

Bu işlemin ardından ise E- SGM olarak geçen sisteme giriş yapıp hizmet dökümünü kolayca alabilirler. E- SGM uygulaması sayesinde, çalışan bireyler istedikleri zaman SGK hizmet dökümü alabilirler. Bunun yanı sıra bireyler SGK hizmet dökümünü şifresiz olarak alabilmektedirler. Bireyler SGK hizmet dökümü alma işlemi için E-SGM uygulaması üzerinde yer alan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerini sisteme girmeleri gerekmektedir. Bu aşamanın ardından ise güvenlik kodunun da girilmesi ile beraber sorgula sekmesine tıklanması dahilinde SGK hizmet dökümüne ulaşılabilir.

SGK Prim Sorgulama

SGK prim sorgulama işleminin de tıpkı hizmet dökümü alma işlemi gibi kolay ve hızlı biçimde yapılabilir olması çalışan bireylerin merak ettiği konulardan bir tanesini oluşturmakta. İnternet üzerinden gerçekleştirilen birçok hizmetin yanında SGK prim sorgulama işlemi de yine aynı şekilde ve aynı yol ile yapılabilmektedir. E-Devlet üzerinden gerçekleştireceğiniz bu işlem için tıpkı diğer işlemler gibi bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Daha sonra ise T.C kimlik numaranızı ve almış olduğunuz E-Devlet şifresi ile E-SGM internet bilgi ekranına giriş yapabilir ve SGK prim sorgulama işlemini hızlı ve pratik bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra emeklilik prim gün sayısı sorgulama işlemi de E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet ile emeklilik prim gün sayısı sorgulama işlemi için de tıpkı diğer işlemler gibi öncelikle bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız vardır. Daha sonra ise E-Devlet internet bilgi ekran sistemine girip emeklilik prim gün sayınızı sorgulayabilirsiniz.

Haberin Devamı