Gazete Vatan Logo

Taylan’da Sarai için umut olmadı

Taylan K.’nin ifadesi beklentileri boşa çıkarttı

Taylan’da Sarai için umut olmadı

21 Ocak’tan beri kayıp Amerikalı amatör fotoğrafçı Sarai Sierra’nın (33) bulunmasında kilit isim olarak görülen Taylan K.’nin ifadesi beklentileri boşa çıkarttı. Polis Sarai’yı şimdi de Adalar’da arıyor.

Amerikalı iki çocuk annesi Sarai Sierra’nın İstanbul’da kaybolmasının ardından soruşturma başlatan polis, Sierra’nın İstanbul’da gmail üzerinden Taylan K. adlı kişiyle kayıplara karıştığı 21 Ocak’ta mesajlaştığı bilgisine ulaşması üzerine bu kişi aranıyordu. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri önceki gün Taylan K ile önce telefonda bağlantı kurdu. Taylan K. dün de polise gelerek ifade verdi. Taylan K’nın bilgisayarında ve cep telefonu kayıtları da inceleme altına alındı.

Dört aydır tanışıyoruz

Taylan K. poliste verdiği ifadede “Sarai’yle 4 ay önce fotoğraf paylaşım sitesi Instangram’da, siteye koyduğumuz fotoğraflara karşılıklı yorum yaparken tanıştık” dedi. Gmail üzerinden sohbet ettiklerini söyleyen Taylan K, “Bana, ‘Türkiye’ye gelerek fotoğraf çekmek istiyorum’ dedi. Ben de bunun iyi bir fikir olduğunu söyledim. İstanbul’un fotoğraf çekmek için ideal bir tarihi şehir olduğunu söyledim. İstanbul üzerine konuştuk” dedi. Türkiye’ye gelmeye karar verdikten sonra da temaslarının devam ettiğini belirten Taylan K, “Türkiye’ye geldi. İnternetten konuştuk. Daha sonra 13 Ocak 2013 günü ilk kez yüz yüze görüştük. Birbirimizden ve İstanbul’dan konuştuk. Gezdik, daha sonra ayrıldık” dedi.

Mesajını gördüm, buluşamadık

Taylan K., Sarai ile İstanbul’da bulunduğu sürede internet üzerinden mesajlaşmaya devam ettiklerini belirterek “20 Ocak 2013 günü internetten randevulaşarak buluştuk. Beyoğlu ve Eminönü’nde gezdik. Bir sonraki gün birlikte fotoğraf çekmek için tekrar buluşmak üzere sözleştik” dedi. 21 Ocak günü, bilgisayarını açtığında Sarai’den gelen buluşma mesajlarını gördüğünü belirten Taylan K, “Ben onun mesajlarını gördüğümde o internete bağlı değildi. Telefonu kapalıydı. Ben de bilgisayarını açar ve görür diye ona mesaj attım. O anda kapalı olduğu için benim mesajımı göremedi. Ama ben yine de onun buluşma yeri olarak söylediği Galata Köprüsü’ne gittim. Ben gittiğimde Sarai’yi orada göremedim. Bir süre orada oyalandım ancak gelmedi. Ben de buluşma yerinden ayrıldım” dedi. Taylan K, “Sarai ile bir ilişki yaşamadım. Sevgilim değildi, sadece arkadaşız. Kaybolması ile ilgili bir bilgiye sahip değilim. Ben de Sarai’ye ne olduğunu çok merak ediyorum” dediği öne sürüldü.



Umut MOBESE kayıtlarında

Polis, Sarai Sierra’nın yeni görüntülerine ulaştı. 15 ve 19 Ocak’ta Almanya gidişi ve dönüşü, 20 Ocak’ta, Taksim’de bir alışveriş merkezi ile İstiklal Caddesi’nde görüntülenen Sierra’nın 21 Ocak günü görüntülerine ulaşıldı. Saat 11.30’da İngiltere Konsolosluğu önünde kameralara takılan Sierra’nın, son olarak saat 12.10’da Galata Köprüsü üzerinde yalnız yürüdüğü görüntüleri bulundu. Sarai Sierra’nın Eminönü’ne doğru yürüdüğünün görülmesi üzerine Eminönü, Sirkeci ve Sultanahmet’teki gidebileceği tüm sokakların MOBESE ve işyeri güvenlik kameraları toplanmaya başlandı. Görüntülerde, Sarai’yle ilgili yeni bir iz bulunmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı