Gazete Vatan Logo

Tavan fiyata son nokta konuluyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasına tavan fiyat getirilmesine ilişkin değerlendirmenin tamamlanacağını açıkladı.

Tavan fiyata son nokta konuluyor

Son yıllarda trafik sigorta primlerinde hızlı bir artış olduğunu belirten Şimşek, buna gerekçe olarak gösterilen yargı kararlarına yönelik kanuni düzenleme yaptıklarını ancak sektörden bu konuda arzuladıkları düzeyde tepki almadıkları söyledi. Değişik risk kategorileri ve illere göre farklılaşan bir prim üst limiti getirecekleri bilgisini veren Şimşek, bu yıl için sistemin işleyişini düzene koymaya çalışacaklarını dile getirdi. Şimşek, “Son bir kez bana sunum yapacaklar bugün (dün). Onu değerlendirip, gereken adımı atacağız” diye konuştu. Sektörde yapılan düzenlemeye uyum konusunda biraz direnç olduğuna dikkati çeken Şimşek, “Mecbur kaldık sahaya biz de indik. Bir üst limit getireceğiz ama bu geçici bir uygulama olacak” dedi.

Şimşek, tavan fiyatla uygulama ile otomobillerde zorunlu trafik sigorta primlerinde ortalama yüzde 30’luk indirim sağlanacağını, trafiğe yeni çıkacaklarda mevcut primlere göre ortalama indirimin yüzde 40’ı bulacağını kaydetmişti.