Gazete Vatan Logo

Tatil valizi nasıl hazırlanır?

Tatile çıkarken en büyük sorunlardan biri valiz hazırlamak! Bu yüzden valizinizi plaj ve akşam yemek konbinlerinize göre yapın.

Tatil valizi nasıl hazırlanır?

Tatile çıkarkan taşıyacağınız valizin boyunu dikkatli seçmelisiniz! Eğer uzun süreli bir seyahat planlamadıysanız, valizinizi mutlaka kabin boyu tercih edin. Böylece işin en başında kendinizi gereksiz yüklerden arındırmış olursunuz. Yine de “Büyük boy tercih ediyorum” diyorsanız, valizinize irtibat numaranızı iliştirmeyi ihmal etmeyin!

Liste yapın

Valizi hazırlamadan önce yanınıza almanız gerekenleri yazın. Aldığınız her not için “Buna gerçekten ihtiyacım var mı?” sorusunu sormayı da ihmal etmeyin. Böylece fazlalıkların önüne geçmiş olursunuz. Öncelikle en gerekli eşyalarınızı alın. Ancak onları yerleştirdikten sonra, eğer hala yer kaldıysa, birkaç parça daha ekleyebilirsiniz. Ama valizi gereksiz yükle doldurmayın.

Fazla ayakkabı almayın

Hafta sonu kaçamakları veya uzun tatilleriniz için valizinizi hazırlarken önce mutlaka plaj kıyafetinizi ve akşam yemeklerini temel alın. Buna göre kafanızda her gün için ayrı kombinler düşünün. Yanınıza alacağınız kıyafetlerin birbirine yakın renklerde olmasına çok dikkat edin.

Haberin Devamı

Böylece hem kombinleme şansınız olur hem de her kıyafetin altına başka renk ayakkabı taşımaktan kurtulursunuz.

Yanınıza en fazla 3 ayakkabı alın. Terlik ve sandaletler topuklu ayakkabılara göre daha az yer tutar, bu yüzden 2-3 tane alabilirsiniz, topuklu ayakkabı takıntınız yoksa 1 tane topuklu yeter. Yanınıza siyah bir elbise almayı unutmayın, mini siyah elbiseler hem gündüz hem de gece kurtarıcınız olacaktır.

El çantanızı yanınızda olsun

Valiziniz dışında mutlaka yanınıza bir el çantası alın. Bu çantanın çok küçük olmamasına dikkat edin. İçine valizinize sığmayan eşyalarınızı da koyabilirsiniz. Sürekli aldığınız ilacınız varsa, bavulunuzda değil el çantanızda taşıyın. Elektronik cihazlarınızı, fotoğraf makinenizi ya da kıymetli eşyalarınızı da hasar görme riskine karşı mutlaka el çantanızda taşımalısınız.