Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Bakan açıkladı...

Taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte taşeron işçilerin kadroya alınması için yaşanan son gelişmeler...

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Bakan açıkladı...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınıcak sorusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Sayıları milyona yaklaşan taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacaklarını merak ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilerin kadroya alımasına dair bir formül açıkladı. İşte yaşanan süreç...

Taşeron işçiler için yeni model yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına gelişi sırasında gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğuna ilişkin soru üzerine "Çalışıyoruz, olgunlaştıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Detay vermeyelim, birkaç model üzerinde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Taşeron işçilerle ilgili açıklamasında, kamuda farklı hizmet alımı yöntemiyle ihalelerin devam edeceğini bildirdi. Mevcut hizmet alımı kapsamında çalışan personelle ilgili bir düzenlemenin yakın zamanda yapılacağını dile getiren Ağbal, "Bundan sonra sınırlı da olsa bu uygulama devam ettiğinde buna ilişkin yetki alıyoruz." dedi. Onlarca kamu kurumunun, yüzlerce taşra teşkilatının ayrı ayrı ihaleler yaptığını belirten Ağbal, burada kaynak kullanımında etkin olmayan işler yapıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Taşeron işçiler Meclise sevk edildi

Ağbal, kimsenin ücretinin aşağıya çekilmeyeceğini ve kamu kurumlarında aynı işi yapanlar bakımından ücretlerin aynı düzeyde olmasını amaçladıklarını bildirdi. Bu maddenin getirilmesinin "taşeronlarla ilgili düzenlemenin geciktiği anlamına gelmeyeceğini" ifade eden Ağbal, taşeron düzenlemesiyle ilgili teknik çalışmaların tamamlandığını, düzenlemenin Ekonomi Koordinasyon Kurulunda ve Bakanlar Kurulunda görüşülüp Meclise sevk edileceğini söyledi.