Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro müjdesi verilecek mi?

Taşeron işçiler kadro haberi için gün saymaya devam ediyor. Son olarak Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklama yaptı. Sonunda binlerce taşeron işçinin merakla beklediği kadro müjdesi verildi mi? İşte ayrıntılar...

Taşeron işçilere kadro müjdesi verilecek mi?

Yaklaşık 720 bin taşeron işçi kadroya alındığı haberinin gelmesini bekliyor. Taşeron işçiler Referandumdan önce kadroya girme müjesini beklerken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan açıklama geldi. İşte taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili son gelişmeler...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

Taşeron işçiler konusunda en son açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı açılışında konuşan Bakan Ahmet Arslan, basın mensuplarından PTT'de çalışan taşeron işçilerin durumunun ne olacağı şeklindeki soruyu yanıtsız bırakmadı. Taşeron işçilerin istihdamı için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, "Hükümet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik. Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntıları çalışıyor. Bu ayrıntılar bittikten sonra bunu açıklayıp gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Daha önce Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir gazeteciden gelen soru üzerine taşerona kadro konusunda açıklamalarda bulunmuş, "Taşeron ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu konu netleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Emeklilere promosyon hakkında ise özel bankalar ile görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Taşeron İşçiler Referandum Öncesi Kadro Müjdesi Bekliyor

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen taşeron işçiler, referandum öncesi kadro müjdesi beklediklerini söylediler.
Çeşitli illerden Ankara’ya gelen taşeron işçi dernekleri ve temsilcileri, Kamu Taşeron Çalışanları Platformu çatışı altında 3 günlük çalıştay gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Sekreteri Fatih Öksüz, çalıştayın amacının 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde vaat edilen taşerona kadro sözünün yerine getirilmemesinden kaynaklanan mağduriyetlerin daha da fazla yaşanmaması için yetkililere seslerini duyurmak olduğunu ifade etti.