Gazete Vatan Logo

Tasarımcılara kapımız her zaman açık

İlk konsept mağazasını 20 gün önce Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan 1500 m2’lik alanda açan Gizia Gate Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu, hem mağazanın açılış sürecini, hem de 31 tane moda tasarımcısını aynı çatı altında nasıl topladığını anlattı.

Tasarımcılara kapımız her zaman açık

Multibrand konsept mağazası Gizia Gate İstanbul’u açmaya nasıl karar verdiniz?

Gizia Gate uzun zamandan beri üzerinde düşündüğüm bir projeydi. Dünya moda şehirlerine gittikçe zihnimde şekillendirdim. Ortam ve şartların oluşmasını, fikrin olgunlaşmasını bekledim. IFW’nin (İstanbul Fashion Week) başlangıcında iki dönem başkanlık yaptım ve bu dönemde ülkemizin en kıymetli tasarımcılarıyla verimli işbirlikleri gerçekleştirdik. Tasarımcıların o iki dönemde çabalarını gördüğümde “Daha fazlası olmalı” dedim ve bu proje hakkında daha ciddi düşünmeye başladım. Bu projeyle eksik olan bir konsepti hayata geçirdik.

Projenin hayata geçiş sürecinden bahseder misiniz?

Fikir uzun zamandan beri vardı ama gerçekleşme çok hızlı oldu, şartlar da yardım etti. Moda deyince lokasyon çok önemli. 2014 Aralık ayında Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde çok uygun bir mağaza olduğunu duydum ve görmeye gittim. Uzun zamandan beri hayalini kurduğum Türk tasarımcılarını bir araya getirme fikrime semt dahil, cadde, metrekare, mağazanın konumuna kadar tüm şartlar uygun görünüyordu. Mal sahibiyle 15 dakika sonra el sıkıştık. 1500 m2 bir alanı Abdi İpekçi Caddesinde bulmuş olmak büyük bir şanstı.

Haberin Devamı

Gizia Gate nasıl bir mağaza ?

Gizia Gate, Türkiye’de ve dünyada bir ilk. Hiçbir yerde bu kadar çok tasarımcının bir arada olduğu başka bir örnek yok. Mağazamız Türkiye’nin önde gelen moda tasarımcılarının koleksiyonlarını aynı anda sunan bir mağaza olduğu için hem Türk tüketicisi hem de turistler için harika bir ortam sunuyor. Çünkü bütün tasarımcıları gezmeye kalksanız günlerinizi alır, hem zahmetli hem yorucu. Türk tasarımcılarının özel koleksiyonlarını uluslararası bir mağaza hizmet anlayışıyla satışa sunuyoruz.

İkinci mağaza Anadolu yakasında açılacak

31 tasarımcıyı nasıl bir araya getirdiniz?

IFW döneminden bir çok tasarımcıyla güzel bir iletişimim vardı. İlk olarak Hakan Yıldırım’ı aradım. “Siz varsanız ben de varım” dedi. Sonra Arzu Kaprol’u, Mehtap Elaidi’yi ve Gamze Saraçoğlu’nu aradım. Projeyi kendileriyle paylaştığımda benim kadar onlarında heyecanlandığını gördüm. Onların da önerileriyle yeni isimler belirledik. Bir ay gibi kısa bir sürede 26 tasarımcıyla sözleşme imzaladık. Şu an mağazamızda 31 tasarımcının koleksiyonları bulunuyor. Doğru adım attığımıza inanıyorum ki bu kadar kıymetli isim bize inandı ve güvendi, işbirliği içerisine girdi. Gizia Gate ailesi olarak bu konsepti temsil edebilecek tüm tasarımcılara kapımız her zaman açık.

Haberin Devamı

Gizia Gate’ler artacak mı?

İstanbul’da ikinci mağazamızı Anadolu yakasında 2016‘da açmak istiyoruz. Sonrasında Ankara, İzmir, Bursa’da da mağaza açma planımız var. 30 yıllık yurt dışı tecrübemizden faydalanarak bu projeyi yurt dışına da taşıyabileceğimize inanıyoruz.

Bir sosyal sorumluluk projesi kulağıma geldi, bundan da söz eder misiniz?

Gizia Gate sadece bir ticari paylaşım değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu anlamda her yılın sonunda elde edilecek gelirin yüzde 5’i tasarımcılarımızla kararlaştıracağımız farklı bir sosyal sorumluluk projesine aktarılacak.

Haberin Devamı