Gazete Vatan Logo

Taş Bebek sahnelere dönüyor

Eski gazinolar yok artık. Eski saygın insanlar, beyaz atlarına binip gittiler. Sahneye çıkacağım ama eskisi gibi harıl harıl çalışmam söz konusu değil. Özel geceler, konserler olacak

Aslında yaşı, onun için öylesine önemli değil. Ama başkaları için önemli olmalı ki son yıllarda ismi, neredeyse nüfus kağıdı ile birlikte anılır oldu. Ama o öyle bir Gönül ki, altmış yaşında olsa ne yazar, yetmişinde oka ne yazar.. Gerçekten de Gönül Yazar, salı gecesi Aşmalı Ziya lokantasına girerken yaşından çok alımlı görüntüsü, neşesi ve şıklığı ile topladı bütün dikkatleri üzerine..

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen gecenin onur konuğuydu. Onunla ne zaman başbaşa konuşsanız hüznün ve neşenin inanılmaz karmaşasını hissedebilirsiniz. Pişmanlık da vardır gözlerinde, koca bir ömrün dolu dolu yaşanmışlığı da; ama umutsuzluk asla.. O gece de öyleydi. "Ben evlenmekten flört bile edemedim" dedi.. "İnşallah bundan sonra edeceğim.. Adamları görür görmez hemen evleniveriyorum.. Artık kendimden 13-14 yaş küçük erkeklerle de evlenebilirim. Çünkü 45 yaşından fazla göstermiyorum.."

Yaş konusunu bu kez kendi açmıştı. "Geçenlerde'Gönül Yazar 70 yaşında sahneye dönüyor'diye yazmışlar" dedi. "Halbuki 65 yaşıma daha bu yıl gireceğim. Yaşımı 5 yıl büyütmek zorunda kaldım ben.. Çünkü 14 yaşında evlenmiştim.. Daha o yaşta kürtaj oldum. Narkozitör filan da yok.. O zaman yasaktı çocuk aldırmak. Resmen kazıdılar yavrucağı kamımdan.. Sonuncu evliliğimde de, elli küsur yaşındaydım."

Tam altı kez evlenmiş Gönül Yazar. Ama bunların dışında yaşamına giren bir isim var ki hala, kendi değimi ile onu "minnetle anıyor" Çocuğunun babası Erol Simavi onun için gerçekten unutulmaz bir ara. Birlikteliklerinin öyküsü de yaşamındaki pek çok olay gibi sıradışı.

"Ben Erol bey'le eşi Belma haramı, ana baba gibi görürdüm" diyor. "Bu kadar dost olduğum bir aileden nasıl benim evladım oldu günün birinde?"

"Gerçekten nasıl oldu ?.. Hiç aklınıza gelmiyor muydu Erol Simavi'nin sizi kadın olarak beğendiği?"

"Eskiden beğendiğini biliyordum.. 1963 yılında beni İzmir'de dinlemeye gelmişti. Sonra Ankara'ya geldi. Her zaman dostluğumuz sürüyordu ama bana zaafı olduğunu hissediyordum. İkimiz de nasıl olduğunu anlayamadık Hayatımın bazı dönemlerinde bir şeyler bitince bir şeyler başlayabiliyor. İnsanların kalbindeki kıpırtılar narkoz yemiyor ki. Kimin gözü sana sıcacık bakıyorsa, elini sıcacık tutuyorsa.. Anne baba şefkatinden de mahrum kalmışsan seviyorsun işte.. Ne kadar çok sevdim ben bu adamı."

Gözleri doluyor. Daha önceki konuşmalarımızda birinde söyledikleri akıma geliyor: "Pazar günleri hayatımın en kötü günleri. Bütün gazeteleri alıyorum. Yalnızsın, düşünüyorsun. Yaşlılığın eli kulağında.. İyi bir evlilik yapayım da akşamlan kocama kapıyı açayım isterdim. Ama daha tren kalkmadı. Tren belki kaçtı ama ek seferleri var.. Ben onlara güveniyorum.."

Hüzün var, umutsuzluk asla...
Gerçekten de üzerine sinmiş bir hüzün var Gönül Yazar'da, ama umutsuzluk asla. O hala ek seferlere güveniyor ve bir gün kocasına kapıyı açacağına inanıyor. Ama o anda salonda onun onuruna bu partiyi düzenleyen dostlarının yanına gidecek Onların hatana bir iki şarkı söyleyecek. Ertesi sabah ilk uçakla da Bükreş'e uçacak.

* Neden gidiyorsunuz Bükreş'e?
Bir gazetenin beşinci yıl kutlamalarında şahneye çıkacağım.. Geçen yıl da çağırmışlardı..

* Sonra buzHOL'de bir konser vereceksiniz. Gönül Yazar sahnelere mi dönüyor?
Sahneye çıkacağım. Ama eski gazinolar yok artık Eski saygın insanlar, beyaz atlarına binip gittiler. Eskisi gibi her gün harıl harıl çalışmam söz konusu değil. Ama özel geceler, konserler olacak.. Ben daha çok şarkılar söyleyeceğim..

* Orası bir gerçek. Peki, taş bebek Gönül Yazar'ın seksi imajı devam edecek mi?
Ben bunu seksilik olarak görmüyorum. Nerem güzelse açarım. Bacağım mı güzel, göğüslerim mi güzel? Bunları saklamanın alemi yok. Ama aşırılığa kaçmanın, hiç yok.

Bu gece Buz HOL'de
Gönül Yazar, sevenlerini bu gece 23.00'te buzHOL'e bekliyor. Sanatçıya saz üstadları Türkan Kandıralı ve Güngör Hoşses eşlik edecek. Uzun bir aradan sonra ilk kez canlı performansla seyirci karşısına çıkacak olan taş bebek, Türk Sanat Müziği'nin klasikleşmiş şarkılarından oluşan bir repertuvar hazırladı. Kaçırmayın. Biletler 50 YTL, ilk içki dahil.

Biletix (0216) 556 98 00,
buzHOL: (0212) 245 83 94-95

Haberin Devamı