Gazete Vatan Logo

Tarihin en gaflı seçimi

ABD tarihinde bu kadar fazla gaf yapılan bir başkanlık yarışı daha olmamıştı

İşte bazıları:

John McCain:


Kritik eyaletlerden Pennsylvania'da ABD halkına, "sevgili vatandaşlarım" yerine "sevgili mahkumlarım" diye hitap etti.

Güney Dakota'da bir festivalde halktan alkış almak için, "Festivalinizdeki güzellik yarışmasına karım Cindy de katılmalı" dedi. McCain, bu geleneksel yarışmanın üstsüz ve hatta bazen çırılçıplak yapıldığını bilmiyordu.

Sarah Palin:

TV'de, ABD Başkan Yardımcısı'nın görevini açıklayamadı ve "Sahi ne iş yapar o" diye sordu. Ardından şansını deneyip "Senato'yu yönetir" dedi ve yanıldı.

Teröre karşı küresel mücadele ve önleyici müdahaleyi öngören 'Bush Doktrini'nin ne anlama geldiğini bilemedi.

Henüz geçen yaz ilk kez pasaport çıkarmış biri olarak, tecrübesizlikle eleştirildiği dış politika konularında yetkinliğini, "Alaska'daki evimden Rus toprakları görünüyor" diyerek ispatlamaya çalıştı.

Barack Obama:

Kansas'taki hortum felaketinde 10 bin kişinin öldüğünü söyledi. Aslında sadece 12 kişi ölmüştü. Oregon'daki seçim konuşmasında, "57 eyalete gittim" dedi. Oysa ABD'de 50 eyalet var.

Yardımcı adayı olarak seçtiği Joe Biden'ı, "İşte karşınızda ABD'nin bir sonraki başkanı, pardon başkan yardımcısı" diyerek sahneye çağırdı.

Joe Biden:

Barack Obama'nın ismini, "Barack Amerika" diye telaffuz etti. Obama'yı, "doğru düzgün konuşan, temiz, iyi görünümlü ilk siyah" diye tanımladı.

Bir miting sırasında, izleyiciler arasında bulunan Missouri senatörü Chuck Graham'a, "Ayağa kalk da seni göreyim Chuck" diye seslendi. Tek sorun, Chuck Graham'ın tekerlekli sandalyeye mahkum olmasıydı.

Haberin Devamı