Gazete Vatan Logo

Talihli 218 milyon liralık ikramiyeyi almayı unuttu!

Şans oyunlarında son 5 yılda 218 milyon liralık ikramiye unutkanlık nedeniyle alınmadı. İlk sırayı 93 milyon lirayla piyango bileti aldı.

Şans oyunlarına para yatıranların biletlere ya da oyun kuponlarına dikkatli bakmaması veya ikramiyeyi az bulup tahsil etmemesi nedeniyle her yıl milyonlarca lira bu oyunları düzenleyen kuruluşlarda kalıyor. Milli Piyango İdaresi verilerine göre, vatandaşın Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden geçen yıl tahsil etmediği ikramiye tutarı 44 milyon 513 bin lira olarak belirlendi. Bunun 17.1 milyon lirasını Piyango, 9.4 milyon lirasını Sayısal Loto, 8.6 milyon lirasını Süper Loto ikramiyeleri oluşturdu. On Numara’da alınmayan ikramiye tutarı 5 milyon lira, Şans Topu’nda 3.8 milyon lira, Hemen Kazan’da da 525 bin lira oldu.

Almak için 1 yıllık süre var

Şans oyunlarında en fazla dalgınlık, piyango biletlerinde yaşanıyor. 2008’de 12 milyon 286 bin lira olan tahsil edilmeyen piyango ikramiyesi tutarı, geçen yıl 17 milyon 95 bin lirayı aştı. Umudunu piyango biletlerine bağlayanlar son 5 yılda toplam 93 milyon 581 bin liralık ikramiyeyi almadı. Sayısal Loto, Piyango’dan sonra vatandaşın en fazla dikkatsiz davrandığı şans oyunu. 5 yıllık süreçte Sayısal Loto’da ikramiye kazananlar, 49 milyon 470 bin lirayı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kasasına bıraktı. Söz konusu dönemde dikkatsizlik ve ihmal sonucu tahsil edilmeyen ikramiye tutarı, Şans Topu’nda 19 milyon 897 bin lira, Süper Loto’da 31 milyon 640 bin lira, On Numara’da 20 milyon 792 bin lira olarak kayıtlara geçti. Böylece şans oyunlarında son 5 yılda toplam 218 milyon lira tutarında ikramiyenin, dikkatsizlik veya unutkanlık nedeniyle sahiplerince alınmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Milli Piyango biletlerinde ikramiyelerin alınması için talihlilere 1 yıllık süre tanınıyor. 1 yıl içinde tahsil edilmeyen ikramiyeler, kamu payına otomatik olarak dahil oluyor.