Gazete Vatan Logo

Talep patlaması yaşandı

Sosyal alanları saatlik kiralanan projeye satışa çıkmadan 7 kat talep geldi

Timur Gayrimenkul’ün ‘NEF’ projelerinde uyguladığı ve ev sahiplerine sinemadan parti odasına 24 aktivite alanını saati 5 ile 25 lira arasında bedellerle kiralayarak kendi aidatını belirleme imkanı verdiği sistem, talep patlaması getirdi. ‘NEF 163’ projesinin yüzde 80’i 4 ayda satılırken, NEF Kemerburgaz projesi daha satışa çıkmadan 7 katı talep aldı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, hedef büyüterek bu konsepti 220 milyon dolar yatırımla geliştirecekleri 3 yeni projeye daha taşıyacaklarını açıkladı.

Altyapı sektöründe son 10 yılda 6 milyar euroluk fon yöneten ve bu alanda dünyadaki 4 şirketten biri olan Berlin merkezli Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK) ile Türkiye’de gayrimenkule 5 yılda 2 milyar euro yatırım yapmak hedefiyle ortak olan Timur Gayrimenkul, Türkiye’de ilk olarak geliştirdiği ‘foldhome’ sisteminin meyvelerini topluyor.

‘Katlanabilir evler’ anlamına gelen ve “24 odalı 1+1 ev” sloganıyla başlatılan bu özel sistemde, ev sahipleri misafir odasından sinemaya, SPA’dan, karaoke ve playstation odasına 24 farklı sosyal aktivite alanını saatini 5-25 lira arasında değişen bedellerle kiralayarak ilk kez “kullandığı kadar aidat” ödeyebiliyor.

Projede dairesinin metrekaresine 1.5 TL sabit aidat gideri ödeyen kişi, böylece bu 24 odadan yararlanmazsa sabit gider dışında kullanmadığı hiçbir alan için ekstra bir tutar ödemek zorunda kalmıyor. Örneğin 60 metrekareli bir daire, eğer bu ekstra hizmetleri almak istemezse sadece 90 TL’lik sabit bir aidat ödemesi yapıyor. Benzer projelerde aidat giderinin metrekarede 1.5 TL yerine 6 ile 12 TL arasında değişen tutarlarda olduğunu ve sosyal alanlarda ‘kullanıma bağlı’ ödeme fırsatının olmadığını söyleyen Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “3 yıl önce yaratıcı bir grup oluşturduk ve 600 kişiye düzenlediğimiz anketle “5 bin metrekarelik malikaneniz olsa buraya neler sığdırırsınız?” diye sorduk. Sonunda ise 24 özel odayı saatlik kiralamalarla hizmete sunarak bir anlamda kocaman bir evi katlayıp küçük bir eve sığdırdık. Sistemin uygulandığı projelerden NEF Flats 163 Levent projesinin yüzde 80’i 4 ayda satılırken, Kemerburgaz’daki NEF Apartments projesi daha satışa çıkmadan 7 katı talep aldı” diye konuştu.

Talep hedef büyüttü

Gelen yoğun taleple hedef büyüttüklerini, Göztepe ile Kemerburgaz’ın yanı sıra iki arsa ile daha anlaşmak üzere olduklarını söyleyen Timur, şöyle devam etti:

“Göztepe’deki projemizin konsept çalışmaları sürüyor. Kemerburgaz ve iki bölgede daha Foldhome konseptini yayacağız. NEF Kemerburgaz Apartments projemiz sürüyor. 3+1 ve 4+1 dairelerden, bahçe katları ve çatı dublekslerinden oluşacak proje, ailelere hitap edecek. Bu projede 97 daire olmasına rağmen şimdiden 6-7 katı talep geldi. 2011 başında satışa sunulacak olan ve inşaatının yüzde 70’i tamamlanan projenin yılın ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor. 2011 yılında konut yatırımımız Kemerburgaz projesi hariç 350 milyon doları bulacak.”

Stres atmak için trambolin odası köpeklere özel bakım hizmeti var!

“24 odalı 1+1 ev” sloganıyla oluşturulan sistemde söz konusu özel aktivite alanları; misafir odası, toplantı odası, 20 kişilik özel sinema salonu, ses yalıtımlı müzik odası, playstation odası, özel spor salonu, kişisel gelişim stüdyosu, sanat atölyesi, mini basket sahası, mini halı saha, stres atmak için trambolin odası, özel partiler için parti ve karaoke odası, teras bahçe, açıkhava davet alanı, açık hava sineması, çatı bahçe ve barbekü alanı, yapay kayak pisti, terasta jakuzi, puro ve şarap tutkunlarına özel oda, özel kiralık vespa hizmeti, gökyüzü gözlemevi, köpeğini gezdirmeye vakti olmayanlara ve emanet edecek yer bulamayanlara özel hizmet, ilk yardım odası olarak sıralanıyor. Sistemde örneğin misafir odası 1 saati 25 liraya; sinema odası da 1 film, başka bir deyişle 3 saati 15 liraya kiralanacak. Projede bu odaların haricinde ayrıca sinema salonları, sergi salonu ve alışveriş merkezi de bulunuyor.

Kat yüksekliği loftlarda 6 metreyi buluyor

NEF Flats 163, House Cafe ve Kitchenette zincirleri, Vakko mağazaları gibi iç mimari projelerinden tanınan Autoban’ın ilk dış mimari projesi. 131 metre yüksekliğindeki projenin inşaatının Mayıs 2012’de bitirilmesi planlanıyor. Projenin bir diğer özelliği, kat yüksekliklerinin loft dairelerde 6 metreyi bulması. İstanbul’da bu yükseklik en fazla 3.75 metreye çıkıyor.

Levent’te evler 900-1.300 liradan kiraya verilebilecek

130 milyon dolara malolacak 308 konutluk NEF Flats 163, sunduğu yatırım fırsatıyla da dikkatleri çekti. Projeden daire alanların yüzde 90’ının yatırımcı olduğunu söyleyen Erden Timur, “Halen Taksim-Maslak hattında çalışan ve maaşı 2-3 bin TL arasında olan 950 bin kişi, sosyal alanı olmayan eski binalarda oturarak 900-1.300 TL kira ödüyor. NEF Flats’teki evleri yatırımcılara satacağız. Onlar da evleri bu hedef kitleye aynı bedellerle kiralayabilecekler” dedi. Timur, projede 59 m2 1+1’lerden 130 m2 loft dairelere kadar çeşitlenen dairelerin fiyatlarının 252 ile 605 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

Century 21 ticari gayrimenkul hizmeti de sunacak

Türkiye’nin önde gelen emlak danışmanlık şirketlerinden Century 21, dünya çapında sürdürdüğü ticari gayrimenkul danışmanlığı hizmetini Türkiye’ye taşıyor. Uzel Emlak çatısı altında bulunan ve 95 ofiste 650 kişilik gayrimenkul danışmanıyla hizmet veren Century 21 Türkiye Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de ticari gayrimenkul çok önemli bir yatırım aracı olarak görülüyor. Ticari gayrimenkul yatırımcılığının bugün geldiği noktada çok önemli bir yatırım alanı olduğunun altını çizen Uzel Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, Türkiye’de sanayileşmemiş bölgelerin sayısının ve dünya yatırımcılarının Türkiye’de gayrimenkule dönük iddialı tavırlarının pazarı oldukça hareketlendirdiğini kaydetti. Uzel, “Century 21 olarak bugüne dek her zaman özellikle kurumsal müşterilerimize, ticari gayrimenkul yatırım danışmanlığı hizmetini verdik. Son derece başarılı sonuçları olan yatırımların başlangıç süreçlerinde kurumsal müşterilerimizle birlikte çalıştık. Şimdi bu alanı profesyonel hizmetlerimiz arasında fark yaratacak yeni bir servise dönüştürüyor ve odak noktası sadece ticari yatırıma uygun gayrimenkul ağını yönetmek olan bir ekip oluşturmuş bulunuyoruz” diye konuştu.

Boğaz’a en yakın ‘L’ist İstinye’ Eylül 2010’da teslim ediliyor

Krea Grup’un geliştirdiği ve Haziran 2010’da anahtar ve tapu teslimlerinin yapılmaya başlandığı L’ist İstinye Suites projesinde sosyal yaşam Eylül 2010’da başlıyor.

28 bin metrekare üzerinde toplam 150 suitten oluşan projenin en önemli özelliği, İstinye Koyu’nun tam karşısında yer alan konumuyla teslim edilmek üzere olan projeler içinde Boğaz’a en yakın proje olması. 2+1’den 5+1’e kadar çeşitli suite seçenekleri ile satışa sunulan projede büyüklükleri 132 ile 383 metrekare arasında değişen suitlerin fiyatları ise 450 bin euro ile 1 milyon 700 bin euro arasında değişiyor. Projede hamam, sauna, jakuzi, fitness merkezi, masaj, pilates, yoga odaları, çocuk oyun alanları, basket sahası, tenis kortu, 2 adet açık ve bir adet kapalı yüzme havuzu gibi sosyal alanlar yer alırken, aynı zamanda 24 saat güvenlik, concierge ve valet parking hizmetleri de standart olarak sunulacak. Krea Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Müge Büyükyılmaz, “L’ist İstinye Suites İstanbul’un en prestijli konutlarından biri. Boğaz’a bu kadar yakın başka bir arsa da, proje de yok. Bu özellikle L’ist İstinye Suites, piyasadaki A ve A+ birçok projeden farklılaştırmayı başardı” dedi.

Konsept mimarisinde Ömer Çamoğlu’nun, iç dekorasyon detaylarında ise Mustafa Toner’in imzası bulunan projede suitler beyaz eşyaları ile teslim edilecek.

Evonapark’ta 1+1’ler 220 bin TL’den başlıyor

Üsküdar’da 2 yıl önce tamamladığı 64 dairelik Bahçeköşk projesini tamamlayan Evona Yapı, ikinci projesini Ataşehir’de başlattı. 6 dönüm arazide 2 blok ve 136 daireden oluşan ve satışları süren Evonapark adındaki projede ilk etapta 72 daire bulunuyor.

Kasım 2009’da başlatılan ve ilk etabı Aralık 2010’da teslim edilecek projede 2+1 93 metrekare daireler 220 bin ile 228 bin, 2+1 115 metrekare daireler 257 bin ile 276 bin, 3+1 135 metrekare daireler ise 299 bin ile 311 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Yüzme havuzu, fitness salonları, basketbol sahası, çocuk oyun parkı, tenis kortu ve mini futbol sahası bulunan projede ayrıca çift asansör, ayrıca sedye taşıyabilecek kapasitede yük ve yangın asansörü, çift katlı ve çift girişli her daireye tek araç kapasiteli kapalı otopark, ikinci ve misafir araçları için 40 araçlık açık otopark yer alıyor.

Bağcılar’da sıfır peşinatla daire fırsatı Kirazlı Konaklar’da

Yükselen İnşaat’ın Bağcılar-Kirazlı’da inşaatını tamamladığı Kirazlı Konaklar projesi, konut alıcılarına peşinat ödemeden hemen taşınabilecekleri ve 120 aya kadar vade ile yüzde sıfır faizli ödeme imkanlarının sunulduğu anahtar teslim daireleriyle dikkat çekiyor. Radyo jeneral temel ve fore kazık sistemiyle son deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen projede; 3 blok olmak üzere, toplam 77 daire bulunuyor. Yüzde 60’ı yeşil alanın oluşturduğu proje, oyun bahçelerinin, dinlenme alanlarının, kapalı otoparkın ve kapsamlı fitness merkezinin yanı sıra; 13 mağazası da olan bir çarşıyı da içeriyor. 1+1 den 4+1’e toplam 6 farklı daire seçeneği sunulan Kirazlı Konakları’nda daireler, 155 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Haberin Devamı