Gazete Vatan Logo

Taksitleri 1 yıl erteleyecek!

Önay Grup kira öderken ev almak isteyenler için taksitleri 1 yıl erteleyecek...

Önay Grup, Beylikdüzü’nde inşa ettiği Önay Garden Residence projesinde başlattığı yeni bir kampanyayla yüzde 25 peşinatı ödeyenlere, taksitleri 1 yıl öteleme imkanı getirdi. Buna göre 373 daire ve 15 ofisten oluşan projeden ev alanlar, evlerini teslim alana kadar hem kira hem de taksit ödeme yükünden kurtulacak. Yüzde 25 peşinatını bugün veren tüketiciler, aylık kredi taksitlerini ise 2012 yılında ödemeye başlayacak.

Beylikdüzü’nde 450 konutluk Esenbahçe Konutları projesini tamamlayan Önay Grup, ilçede inşaatını yürüttüğü yeni projesi Önay Garden Residence’da Anadolubank ile yaptığı bir anlaşma ile kredi taksitlerini 1 yıl erteleyen yeni bir kampanya başlatıyor. Buna göre, halihazırda kirada oturan ancak evleri teslim edilene kadar hem kira hem de kredi taksidini aynı anda ödemek zorunda kalan müşteriler, Önay Garden Residence’dan daire almak istediklerinde, sadece yüzde 25 peşinat ödeyecek. Kalan bedeli ise evlerini teslim alacakları 2012 yılında 120 ay vadeye kadar aylık yüzde 0.59 ile 0.69’luk faiz oranlarıyla ödeme imkanına sahip olacak.

Önay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, 3 bin 700 metrekare üzerinde 42 bin 500 metrekare kullanım alanlı projede bu kampanya ile kirada oturanlara kolaylık sağlamak istediklerini ve konut sektörünün canlanma sürecine girdiği bir dönemde alım gücünü taksitleri erteleyerek desteklemeyi amaçladıklarını kaydetti. Projede 210 adet 1+1, 28 adet 1+0, 135 adet 2+1, 15 adet de ofis olmak üzere toplam 388 bağımsız bölümün yer alacağını belirten Akdaş, “Projeyi Beylikdüzü’nün Bauhous’un arkasında E-5’e 300 metre mesafede, ilçenin en kupon arsalarından birinde hayata geçiriyoruz” dedi.

1+1’ler 107 liradan başlıyor

Metrekaresi 1.600 ile 1.800 lira arasında olan projede Amerikan mutfaklı ve 1 odalı daireler olarak tanımlanan 39 metrekarelik 1+0 dairelerin şimdiden tükendiğini belirten Akdaş, “Projede daha çok emeklilere, çalışan bekar çiftlere ve yatırımcılara hitap edecek şekilde 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. 57-77 metrekarelik 1+1’ler 107 ile 144 bin lira arasında, 86-140 metrekarelik 2+1’ler 155 ile 275 bin lira arasında fiyatlardan satılıyor. 15 Mayıs’ta satışa çıkarılan projenin şu ana kadar yüzde 50’si ise satıldı” diye konuştu.

2011 yılının sonunda teslimlerin yapılması beklenen projede yaşam ise Mayıs 2012’de tamamen başlamış olacak. 25 milyon dolara malolacak ve kreş, çocuk oyun alanları ile spor alanlarının yer alacağı projede 24 saat resepsiyon, ücret karşılığında doktor, acil servis, ambulans, hazır yemek ve kuru temizleme gibi rezidans hizmetleri ile metrobüse kadar servis hizmeti veriliyor.

‘Gürcistan’dan AVM teklifi geldi, 2015’ten sonra yurtdışına açılacağız’

Beylikdüzü’nde 40-50 milyon dolarlık bir yatırımla 600 daireden oluşan yeni bir projeye başlayacaklarını açıklayan Yunus Akdaş, sektörde yeni konsorsiyum ve ortaklıklara açık olduklarını, Gürcistan’dan alışveriş merkezi kurmaları için teklif aldıklarını ve 2015 yılından itibaren yurtdışında da yeni projelere başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Swissotel için tek teklif Özyeğin’den geldi

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce iki kez ihaleye çıkardığı ancak ihalesi iptal edilen Swissotel the Bosphorus’un yeni ihalesinde tek teklif Hüsnü Özyeğin’in sahibi olduğu Fiba Holding kuruluşu Anadolu Japan Turizm A.Ş.’den geldi. 420 milyon TL muhammen bedelle dün tekrar ihale edilen Swissotel The Bosphorus’un üst kullanım hakkını elinde bulunduran Fiba Holding’in teklifi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İhale Komisyonu tarafından incelemeye alınırken yapılacak incelemenin ardından satışın gerçekleşeceği öğrenildi. Belediye daha önce 14 Nisan ve 13 Ekim tarihleri için ihaleye çıkmış ama her ikisi de ertelenerek 24 Kasım tarihi açıklanmıştı.

1991 yılında Türk turizminin hizmetine açılan Swissotel the Bosphorus, 2005 yılında Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin tarafından 100 milyon dolara satın alınmıştı. Özyeğin, arsa sahibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne üst kullanım hakkı için kira ödüyordu.

Avrupa Konutları Atakent 2’de en düşük kira 1.300 TL

Artaş, Gün-Er İnşaat Ortak Girişimi tarafından Halkalı’da başlatılan ve 2011 Mart ayı olarak belirtilen tarihten 8 ay önce teslim edilen 1.108 konutluk Avrupa Konutları Atakent 2 projesinde kalan 30 daire için son fırsatlar sunuluyor.

1+1 dairelerin 1.300 TL’ye varan fiyatlarla kiracı bulduğu Avrupa Konutları Atakent 2 projesinde son daireler özel ödeme seçenekleriyle sunuluyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Bu bölge daha önce Halkalı olarak anılır, çok kıymet verilmeyen bir lokasyon olarak görülürdü. TOKİ ve Avrupa Konutları markasının birlikte yaptıkları projelerle, 5 yıldızlı bir tatil köyünü hatırlatan, İstanbullulara yakışan yaşam tarzları üretiliyor” dedi. Avrupa Konutları markasıyla aynı bölgede inşa edilecek Atakent 3 projesi de yakında satışa çıkıyor. Atakent 3 projesi, 2 bin 400 konuttan ve 160 odalı bir otelden oluşuyor.

Terasında sosyal tesisi, 16’ncı katta havuzu var



Çevreci bir anlayışla tasarlanan Önay Garden Residence’ta sosyal tesisler terasa yapılıyor. 16’ncı katından havuza girilebilecek projede, tüm dairelerin katları, doğal bahçelere açılan balkonları ve buna uyumlu ahşap dış cepheleriyle dikkat çekiyor. Merkezi ısıtma ve soğutmanın yer alacağı projede daire sahiplerini ise 420 metrekarelik 5 yıldızlı bir lobi karşılıyor. İlk yıl 100, ikinci yıl 120 TL aidat ödemesi yapılacak projede havuz için de 20 lira ayrıca aidat ödenecek. Sosyal tesise dışarıdan üye alınmayacak.

Esenbahçe ile arsaların değeri katlandı

Beylikdüzü’ndeki ilk projeleri Esenbahçe Konutları ile ilçedeki ilk kapsamlı sitelerinden birine imza attıklarını ve projenin yanında yükseldiği gecekondu bölgesinde fark yarattığını belirten Yunus Akdaş, “Projelerimizde sürekli olarak yaşam kalitesini nasıl yükseltiriz diye düşünüyoruz.

Buradaki arsaların değeri bizden sonra 10 kat arttı. 450 konuttan oluşan ve yaşamın tamamen başladığı projedeki çocuk parkları, spor ve fitness alanları, bina tasarımı, dış cepheleri ve kafeteryalarıyla inşa edildiği bölgeye ilkleri getirdi” dedi. Akdaş, 16 dönüm üzerinde gerçekleştirilen projede 70 dairenin satışının sürdüğünü belirterek, “40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz Esenbahçe projesinde 92.5 metrekare 2+1’ler 140-145 bin lira, 145-160 metrekare 3+1’ler ise 195 ile 220 bin liradan satılmaya devam ediyor” diye konuştu.

2005’te 4 ortak tarafından kuruldu

Önay Grubu’nu 2005 yılında tekstil, inşaat ve taahhüt sektörlerinde faaliyet gösteren Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü, Ahmet Demezoğlu ile bir araya gelerek kurduklarını belirten Yunus Akdaş, İstoç’un üçte birinin inşası, Tercüman Evleri, birçok iş merkezi ve İstanbul Evleri gibi projelerin yapımına katkı sağladıklarını ifade etti. Akdaş, grup olarak en büyük hedeflerinden birinin Önay Garden Residence’ı 2030’lu yıllarda bile konut sahibi olanları mutlu edecek bir proje haline getirmek olduğunu kaydetti.

Arolat’a İpekyol fabrikasıyla Ağa Han Mimarlık Ödülü



Emre Arolat, İpekyol Tekstil Fabrikası yapısı ile dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan ve 1977 yılından beri her 3 senede bir çağdaş, başarılı mimari ve kentsel tasarım örneklerine verilen Aga Khan Mimarlık Ödülü’nü bu yıl Türkiye’ye kazandıran tek mimar oldu.

İpekyol Tekstil Fabrikası ödül jürisinin değerlendirmesine göre, çalışanların refahı ile işverenin üretim hedeflerinin mekana entegrasyonunda mimar ve işverenin başarılı işbirliğine iyi bir örnek teşkil etmesi ve yönetim ile üretim alanlarını aynı çatı altında buluşturan düzenleme ve kötü yaşam koşullarından uzak duran mimari çözümlemesiyle 11. Aga Khan Mimarlık Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yerel malzeme kullanımı, düşük enerji performansı, üretim alanlarına doğal ışık ve hava sağlayan iç bahçeleri, çalısanların konforu için düşünülmüş sosyal alanları, İpekyol Tekstil Fabrikası’nı Aga Khan Mimarlık Ödülü ile buluşturan diğer mimari nitelikleri oldu. Emre Arolat’a ödülü 25 Kasım 2010 tarihinde Doha, Katar’daki İslam Sanatları Müzesi’nde gerçekleştirilen törenle verildi.

Haberin Devamı