Gazete Vatan Logo

Takdir – Teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır?

2016-2017 eğitim öğretim yılının bitmesine az bir süre kaldı. Öğrencileri karne telaşı sarmış durumda. Öğrenciler son dönem sınavlarına girdikten sonra başarı puanlarının hesaplaması yapılacak ve başarı puanlarına göre de takdir belgesi ya da teşekkür belgesi verilecek. Takdir – teşekkür belgesi hesaplaması nasıl yapılır?

Takdir – Teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır?

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi alınabilmesi için gerekli şartlar Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile belirlenmiş durumdadır. Takdir ve teşekkür belgesi için aranan şartlar şunlardır;

Öğrenciler içinden dönem puanı ağırlıklı ortalaması 70,00 puandan az olmayan öğrenciler, derslerde üstün başarı ve gayret gösteren, tüm derslerde başarılı olan ve ile davranış puanı 100 puan olan öğrencilerin içerisinden, öğrenci ödül ve disiplin kurulu tarafından,

70,00 ve 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 ve üzeri puan olanlar takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az 3 öğretim yılı dönemlerinde takdir belgesi almış olanlar üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puanlar, performans çalışma puanı, eğer varsa proje puanı ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı dersler için ayrıca hizmet ve temrin puanları aritmetik ortalaması alınır. Elde edilen puanın da aritmetik ortalaması alınır. Bu işlemle de öğrencinin bir dersine ait olan dönem puanı hesaplanır.

Haberin Devamı

Aritmetik ortalama alınırken bölme işleminde virgül sonrasında 2 basamak yürütülür. Öğrencinin eğitim öğretim yılı sonunda bir dersten başarılı sayılabilmesi için, iki dönem puanı aritmetik ortalamasının en az 50 puan ya da birinci dönemde alınan puan ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olmalıdır. Böylece öğrenci o dersten başarılı olarak sayılır.

PUAN DEĞERLERİ VE DERECELERİ

Öğrenciler derslerde gösterdikleri performans neticesinde notlar alırlar ve bu notlara karşılık olarak da bir dereceye sahip olurlar. Öğrencilerin aldıkları notlar ve notların karşılığı olan dereceler şu şekildedir;

0 – 49,99 puan aralığı geçmez,

50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,

60,00 – 69,99 puan aralığı orta,

70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,

85,00 – 100 puan aralığı pekiyi olarak kabul edilir.

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi alacak öğrenciler için okul disiplin ve ödül kuralı puan şartı aranmaz. Öğrencinin bilimsel proje ve sosyal etkinliklere katılım oranı, Türkçe’yi ne kadar düzgün konuşabildiği, okul araç, gereçlerini doğru şekilde kullanıp kullanmadığına bakılır. Bunlar dışında da insan ilişkilerinde gösterdiği örnek davranışlar, derslere düzenli olarak girilmesi ve görgü kurallarına uyulması gibi etkenlere de dikkat edilir. Onur belgesi verilmesi için gerekli olan şartlar öğretmenler kurulu tarafından ders yılı başında karara bağlanır. Alınan kararlar da onur kurulu aracılığı ile disiplin ve ödül kuruluna aktarılır. Dönem sonu öğrencilere başarıları doğrultusunda onur belgeleri takdim edilir.

Haberin Devamı