Gazete Vatan Logo

Tahliye tepkisi: 'Başımı kuma gömemem!'

Tahliye tepkisi: 'Başımı kuma gömemem!'

Başbakan Erdoğan, Ergenekon'daki tahliyeleri ilk kez değerlendirdi: 'Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerini, onca ses kaydını ve delili nasıl görmezden geliriz. Darbe, darbe girişimi yoktur diyemem.'

Yeni Şafak Gazetesi’nden Ali Bayramoğlu’nun köşesine taşıdığı görüşmede Başbakan Erdoğan Ergenekon tahliyeleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Darbe girişimi yoktur fikrini kabullenmem mümkün mü? Darbe girişimleri olmamıştır diye düşünmem mümkün değil. Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerine hükümete yönelik yasalara ve demokrasiye aykırı hareketlere dair kamuoyuna yansıyan onca ses kaydını ve delili nasıl görmeden geliriz. Partimizin kapatılmasının iyi olacağı şeklinde verilen beyanatları nasıl unuturuz. Tüm bunlar hepimizin gözleri onunda oldu. Dolasıyla bu girişimlere karşı farklı bir tutum içinde değiliz. Darbe yoktur, darbe girişimi yoktur diyemem. Ayrıca mahkemenin verdiği kararın beraat değil tahliye olduğu gözden kaçırılmamalı. Bundan kurtuldum diyenler var ama olmaz."



“BAŞBUĞ HAKKINDA TAVRIM NET”

Başbakan Erdoğan İlker Başbuğ’un taliyesiyle ilgili tavrının net olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Makamı itibariyle böyle olmaması lazımdı. Tutuksuz yargılanmalıydı. Sadece o değil emekli paşalarla ilgili de tutuksuz yargılanma olabilirdi. Böyle yapmayacaksan bir an önce karar ver, suçlu mu suçsuz mu? Aksi intikam hırsıdır. Temenni ederim Başbuğ'la ilgili yargılama Yüce Divan'da devam etsin. Cumhurbaşkanı'nın da böyle bir beyanı var...."



“BALYOZ’DA YENİDEN YARGILANMA OLABİLİR”

Başbakan Erdoğan Balyoz Davası ile ilgili ise, “Balyoz gibi kesinleşmiş davalarda meselesine gelince… Yargıtay Genel Kurulu'nda yeniden yargılama olabilir ama biliyorsunuz o da sorunlu. Bilmiyorum Anayasa Mahkemesi'ni bireysel başvuru mümkün mü? Hukukçuların bakması lazım. Ama şunu söyleleyim, Anayasa Mahkemesi Yargıtay işi tarşılıyor. Anayasa Mahkemesi üstdedir, biz değişikliği bunun için yaptık...” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı