Gazete Vatan Logo

Tacize uğradı, intihar etti, kovuşturma yok!

Cinsel istismara uğradığı öne sürülen 15 yaşındaki Rüya, ‘ruh sağlığının bozulmadığı’ yönündeki rapordan 10 gün sonra canına kıydı. Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Tacize uğradı, intihar etti, kovuşturma yok!

Antalya’da oturan Rüya Duman’ı 2014 yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katıldıktan sonra üvey babası Cihan K.’ın çalıştığı oto yıkamacıya gönderdi. Burada işyeri sahibinden sigara isteyen kızına sinirlenen üvey babası, kızın eve gönderdi. Annesinin kızmasından endişe eden Rüya, Kaleiçi’nde metruk bir alana gitti. Burada küçük kızı gören 32 yaşındaki Cevher A.P. iddiaya göre kendini polis olarak tanıttı ve küçük kızı metruk bir binaya götürdü. Rüya’nın götürüldüğünü gören bir kadın polise haber verdi. Polis, olay yerine baskın yapıp Cevher A.P’yi galdı. Küçük kız “Beni okşamaya çalıştı” derken, şüpheli “Bağış topluyordu, 300 liramı çaldı” dedi. Mahkemeye çıkartılan şüpheli hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan muayenede küçük kızın ruh sağlığının bozulduğu tespit edildi. Mahkeme bu kez İstanbul Adli Tıp 6’ncı İhtisas Kurulu’ndan rapor istedi. Gelen raporda küçük kızın ruh sağlığın bozulmadığı, stres bozukluğu yaşadığı belirtildi. Rüya Duman bu rapordan 10 gün sonra canına kıydı. Savcılık, Rüya Duman’ın intiharıyla ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

Kızım hayat doluydu

Kızının uğradığı istismarla ilgili konuşan Habibe K., şunları söyledi: “Kızım bana sanığın göğüslerini ellediğini söyleyerek ağladı. Okula gitmek istemedi. . Bu olaydan önce kızım benimle yemek yapar, ev işlerine yardım eder, gezmelere giderdi. Daha sonra odasına kapandı. Geceleri uykudan çığlık atarak kalkmaya başladı. Psikolojik tedavi görmeye başlamıştı, ilaç kullanıyordu. Buna rağmen İstanbul 6’ncı Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun ruh sağlığının bozulmadığına ilişkin nasıl rapor verdiğini bilemiyorum.”

Sanık avukatı: İntihara meyilli

Tutuksuz sanık Cevher A.P.’nin avukatı Rüya Ünal ise Rüya Duman’ın geçmişte de intihara meyilli biri olduğunu iddia etti. Avukat Ünal, “Mağdure 23 Nisan 2013 tarihinden iki ay önce de mağdure bileklerini keserek intihara teşebbüs etmiştir. Yine yurttan kaçarak kollarını kesmiştir. Ruh sağlığı bu olay öncesinde bozuktur” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden mağdureyle ilgili dosyanın istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı