Gazete Vatan Logo

Taciz Marchesa’yı vurdu

Hollywood’un ışıltısına gölge düşüren taciz skandalı etkisini Golden Globes ödül gecesinde gösterdi. Kırmızı halıda yıldızları giydiren Marchesa markalı elbiseler bu defa yoktu.

Taciz Marchesa’yı vurdu

Ünlü oyuncu Nicole Kidman 2017’de şubat ayında Marchesa tasarımını (soldaki) giydi. Fakat bu yıl, tacizi kınama hareketine katılarak Dior imzalı siyah elbise ile törene katıldı. (sağda)

Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie gibi oyuncuların Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’ın tacizine uğradıklarını itiraf etmesi gündeme bomba gibi düştü. Yapımcının oyunculara şiddet içeren cinsel tacizde bulunduğu iddiaları bu yılki Golden Globes’daki kırmızı halıda da karşılık buldu. Eşinin markası olan ve yapımcının ünlü yıldızları giymeye zorladığı söylenen Marchesa etiketli elbiseleri bu defa podyumda göremedik. Acaba Weinstein’ın yaptıkları eşinin markasını mahvetmiş olabilir mi? Marchesa’nın yaratıcısı Georgina Chapman da bunu düşünmüş olacak ki 10 yıllık eşi Weinstein’a boşanma davası açtığını duyurdu. Ancak, bu çıkış modacıyı kurtarmaya yetmedi. Kocasının taciz skandalının ardından markasının kırmızı halıdaki hakimiyeti yerle bir olan Chapman şimdi zor durumda. Golden Globes gecesi podyuma hakimiyet kuran siyah protesto Marchesa’nın ipinin çekildiğinin resmi geçidi gibiydi.

Haberin Devamı

Marchesa yıldızların tercihi miydi?

Henüz 2004 doğumlu Marchesa, Hollywood starlarını giydirecek, böylesine önemli gecelere imza atacak aşamaya nasıl geldi? Hatırlamakta fayda var: Harvey Weinstein’in yapım şirketiyle iş yapma şansı bulan onlarca kadın oyuncu kırmızı halıda Marchesa giyiyor ya da sonradan öğrendiğimize göre giymek durumunda kalıyordu. Oyuncuların Marchesa giymelerini “dayatan” isim ise Harvey Weinstein’ın ta kendisiydi. Örneğin Felicity Huffman, Marchesa marka bir elbise giymezse Weinstein’ın 2005 yapımı Transamerica filminin mali desteğini durdurmakla tehdit ettiğini doğrulamıştı. Ve o tarihlere bakınca görülüyor ki, Emmy, Altın Küre ve SAG ödülü sahibi ABD’li oyuncu 2005 yılında Transamerica filmindeki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu Oscarı’na aday gösterilmiş, bu dalda Altın Küre ödülünü kazanmıştı.

Kadın oyuncular neden sustu

Tacizi toplum önünce konuşma cesaretini gösteren kadınlardan Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cara Delevingne, Rose McGowan gibi Hollywood yıldızları “Vaktinde konuşmamakla” suçlanıyor. Ancak, Weinstein, taciz haberlerinin ortalığa dökülmemesi için basını da cendere altına almış ve başarılı olmuş. Para ve nüfuz söz konusu olduğunda herkesin boynu kıldan ince. Obama’nın ve Clinton’ların başkanlık kampanyalarına bağışlar yapmış, bugün “Büyük Hollywood yıldızı” dediğimiz pek çok ismin oldukları yere gelmelerini sağlamış. Eli her yere uzanan bir adam aslında Weinstein.

Haberin Devamı

Markayı zora sokan eş

Geçmişte kırmızı halıda giyilen markalara bakınca sık sık Marchesa’yı kırmızı halıda giyen ünlü isimlerin Weinstein’ın ürettiği bir filmde göründüğü ortaya çıktı. (Sienna Miller, Blake Lively, Anne Hathaway ve diğerleri… Yani bugün Marchesa’yı zora sokan isim aslında onu Hollywood yıldızı yapan Weinstein oldu.