Gazete Vatan Logo
Magazin Tabuları yıkmak istiyorum

Tabuları yıkmak istiyorum

Dijital ortamda videolarının ilgi görmesiyle albüm yapmaya karar veren İnci Mercan’ın 9 şarkıdan oluşan ‘Berduş’ isimli albümü Arpej Yapım etiketiyle yayınlandı. Müzik piyasasına renk katmak istediğini söyleyen Mercan, “Tabuları yıkarak tekdüze olmadan da iyi müzik yapılabileceğini kanıtlamak istiyorum” diyor

Tabuları yıkmak istiyorum

Profesyonel olarak şarkı söylemeye ne zaman başladınız?

Üniversite yıllarında fakültenin Türk Sanat Müziği korosuna katılarak başladım müziğe... Sesimin güzel olduğunu hissediyordum. Çevremdekiler de söylüyordu fakat sanatçı olmak hiç hesapta yoktu. Ben hep avukat olmak istemiştim. Çok ilginç tesadüfler silsilesi beni sanatçı olmaya yönlendirdi desem yanlış olmaz.

Asıl mesleğiniz öğretmenlik... Mesleğinizden vazgeçip sadece şarkıcı olma kararını nasıl aldınız? Bu kararınızdan pişmanlık duyduğunuz oldu mu?

Birgün fark ettim ki her insanın bir yaradılış gayesi, bir misyonu var ve benimkinin de memurluk olmadığını anladığımda istifa ettim. Mesleğimi hala çok seviyorum ve görev yaptığım seneler boyunca da severek yaptım. İstifa ettiğim için hiç pişman olmadım. Hatta hayatta verdiğim en doğru karar olduğunu söylemeliyim. İnsan yaptıkları için değil yapmadıkları için pişman olur felsefesine katılıyorum.

Yaptığınız müziği nasıl tanımlarsınız?

Ruhum arabesk, bu yüzden müziğime de ‘arabesk’ diyorum. Fakat klasik arabesk değil, rock ve pop altyapılarının olduğu arabesk diyebiliriz. Bir arkadaşım ‘rockarabesk’ diyor yaptığım müziğe…

Haberin Devamı

Kimsenin albüm yapmaya cesaret edemediği bir dönemde albüm yaptınız. Neden single değil de albüm yapmayı tercih ettiniz?

Tek bir şarkılık çalışmanın dinleyicilerimi tatmin etmeyeceğini çok iyi biliyordum. Tüm bu emekler onlar için verildi.

Müzik yolculuğunuzda hedefiniz nedir?

Müzik piyasasına bir renk, tat katmak ve bazı tabuları yıkarak tekdüze olmadan da iyi müzik yapılabileceğini kanıtlamak istiyorum.

Şehir efsanesi
Sosyal medyada size ‘Şehir efsanesi’ diyorlar. Neden bu ismi verdiler sizce?
İnsanlar önce albüm yapar, sonra konser verir. Benimki tam tersi olunca efsane oldu sanırım…
Ses renginiz Yıldız Tilbe’ye benzetiliyor. Nasıl yorumluyorsunuz?
Ne mutlu bana… Sesimin Yıldız Hanım gibi bir değere benzetilmesi gurur veriyor.
Birlikte düet yapmak istediğiniz bir isim var mı?
Orhan Gencebay ile aynı sahnede olmak ve bir şarkı söylemek heyecan verici olurdu.
İdol olarak gördüğünüz isimler kimler?
Müslüm Gürses ve Barış Manço gibi değerlerden her zaman feyz almışımdır.

Haberin Devamı