Gazete Vatan Logo

Sushi feribottan sağ çıkamadı

Sushi’ isimli köpekleri İDO’nun Adnan Menderes Feribotunda ölen Orhan kardeşler, suç duyurusunda bulunacak.

Sushi feribottan  sağ çıkamadı

İstanbul’dan Muğla’ya tatile gitmek için yola çıkan 29 yaşındaki İpek ve kardeşi 25 yaşındaki Orçun Orhan, 8 yaşındaki köpekleri ‘Sushi’yi de alarak önceki sabah Yenikapı’dan İDO’ya ait ‘Adnan Menderes’ feribotuna bindi. Orhan kardeşler görevlilerin uyarısı üzerine köpeklerini evcil hayvanların taşındığı bölüme bıraktı. Yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından Bandırma’ya gelince almak için yanına gittikleri ‘Sushi’nin, ağzından kan geldiğini ve öldüğünü gören Orhan kardeşler şoke oldu.

Hayvanın ihmal sonucu öldüğünü söyleyen iç mimar İpek Orhan ve üniversite öğrencisi kardeşi Orçun Orhan, telef olan köpeği otomobillerine koyup nekropsi (hayvanlara yapılan otopsi) yaptırmak üzere Bursa’da Uludağ Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürdü.

Peşini bırakmayacağız

Orçun Orhan “Biz feribota bindiğimizde köpeğimizin arabada kalmasını, dışarıya çıkarmayacağımızı söylemememize rağmen görevliler bunun yasak olduğunu, köpeğin klimalı bölümdeki kafeslere koyulması zorunluluğu olduğunu söyledi. Sorun olup olmayacağını sorunca, ‘Feribotta hayvanlar bu şekilde taşınıyor, bir sorun olmaz’ deyince köpeğimizi teslim ettik. İki saatlik yolculuğun ardından köpeğimizi almaya gittiğimizde kafeste köpeğimizin ağzında kan ve kusmuk olmuş bir şekilde hareketsiz yatıyordu, sonra veterinere götürdük hayata dönmesi için adrenalin iğnesi yaptılar ama fayda etmedi, veteriner kesin ölüm sebebini öğrenmemiz için Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderdi”dedi. İpek Orhan, “Adli Tıp raporuna göre dava süreci işleyecek. Burada çok büyük ihmal var. Veterinerin bize verdiği raporda ‘Hipoksi’ olarak geçiyor. Vücut ısısının da normalden fazla olduğunu belirten bir rapor” dedi.

Haberin Devamı