Gazete Vatan Logo

Survivor izlerken karnı acıkanlar Yemeksepeti’ne saldırdı

Yemeksepeti’nde 2016’de 134 milyon porsiyon yemek siparişi verildi. Bu siparişler ruh durumuza göre değişiyor.

Survivor izlerken karnı acıkanlar Yemeksepeti’ne saldırdı

Yemeksepeti Pazarlama Direktörü Barış Sönmez’in verdiği bilgilere göre Türkler 22:00-00:00 saatleri arasında en çok kebap, burger ve pizza mutfakları tercih ediliyor. Ürün bazındaki favoriler ise lahmacun, çiğ köfte dürüm ve Adana dürüm. Gece yarısından sonra, yine lahmacun ve dürümler ile ıslak hamburger en çok tercih edilen ürünler oluyor. Öğle saatlerinde çorba ve salata gibi ürünler de ilk 10 içinde yer alsa da kebap mutfağı, pizza ve burger yine önde bulunuyor.

Ödüller seyircinin iştahını açtı

Örneğin Survivor yarışması yayınlandığı saatlerde de Yemeksepeti’ne programda ödül olarak verilen yiyeceklerin siparişlerinde artış olduğu ortaya çıktı. Sönmez bu durumu şöyle anlatıyor, “Survivor TV programı özelinde baktığımızda, programda ödül olarak verilen yiyeceklerin siparişlerinin bazı günler dikkat çekici oranda arttığını söyleyebiliriz. Örneğin, 10 Mart tarihinde yarışmacılar burger yemişler; burger siparişleri genele göre yüzde 45 oranında artmış. 13 Mart’ta programda yenen kuzu tandırla birlikte, aynı gün saat 22:00’den sonra tandır siparişlerinde yüzde 60 artış kaydedildi. yarışmada 14 Mart günü ödül menemen oldu ve yine aynı gün 22:00’den sonra menemen siparişleri iki kat arttı.’’

Haberin Devamı

En çok sipariş Acıbadem’den

Sönmez, bu siparişleri de en çok sipariş veren illerde ilk 10 İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Bursa, Denizli, Adana, Kocaeli ve Konya şeklinde sıralanıyor. Semt bazındaki sıralama ise İstanbul’da Acıbadem, Ataşehir, Etiler, Maslak, Kozyatağı, Mecidiyeköy, Fulya, Şişli, Beşiktaş ve Levent.

2016 yılı genelinde siparişleri dikkat

2016 yılı genelinde siparişleri dikkat çekici oranda artan ürünler...

-Dondurma siparişleri 3 katına çıktı. Geçen senenin kış aylarına oranla bu kış dondurma satışındaki artış yüzde 70’i gördü.

-Kahvaltı siparişleri yüzde 60 arttı. En çok kahvaltı tabağı, poğaça ve menemen söylendi.

-Börek siparişleri yüzde 60, döner yüzde 55, ev yemekleri siparişleri ise yüzde 50 oranında artış gösterdi.

-Tatlı siparişlerinde Donut’ı tercih edenlerin oranı geçen yıla göre yüzde 90 arttı. Onu yüzde 73 ile puding ve yüzde 57 ile şerbetli tatlılar takip etti.

Haberin Devamı