Gazete Vatan Logo

Suriye sınırında çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

SURİYE'den Kilis'e yasa dışı yollarla eşya getirmeye çalışan grup ile sınır hattında görevli askerler arasında çıkan çatışmada 40 yaşındaki Mehmet Kör öldü, Suriyeli 42 yaşındaki Abdo Mahaddo yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Kilis'in Suriye sınırında meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'nin Duruca Köyü'nden Türkiye'ye yasa dışı yollarla çay, sigara ve akaryakıt getirmeye çalışan bir grubu fark eden Şimşek Hudut Karakolu'nda görevli askerler, kalabalığa 'Dur' ihtarında bulundu. Uyarıya uzun namlulu ve otomatik tüfeklerle ateş açarak cevap veren gruba askerler de aynı şekilde karşılık verdi. Çatışma sonrası kaçakçı grubundakiler Suriye tarafına kaçarken, Türkiye vatandaşı olduğu öğrenilen Mehmet Kör ile Suriye uyruklu Abdo Mahaddo yaralandı. Sınır hattına sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Mehmet Kör, acil serviste yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Mehmet Kör'ün cesedi otopsi için morga konulurken, tedavisi süren Suriyeli Abdo Mahaddo'nun ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Olayın ardından sınır hattı ve hastane bahçesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Olayı haber alarak hastane bahçesine akın eden Mehmet Kör'ün yakınları güvenlik güçleri tarafından uzaklaştırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.