Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

SSK Bağ-Kur kurumları kapsamında yer alan vatandaşlar bir çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama sayesinde herhangi bir kurumu ziyaret etmeden kısa süre içerisinde tüm sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri şifresiz yapılıyor mu?

Teknolojinin oldukça ilerlemiş olduğu bu günlerde artık herhangi bir işlemimizi daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Oluşturulmuş olan yeni uygulamalar ve yeni yapılmış olan, yapılmaya da devam eden icatlar sayesinde insan hayatı artık oldukça kolay bir hale gelmiştir. İşlemlerimizi artık teknoloji sayesinde internet üzerinden yapabilmekteyiz. Alışveriş, eğitim öğretim alanındaki uygulamalar, sosyal medya, internet bankacılığı, devlet dairesi işlemleri ve daha bir sürü işlemi internet üzerinden yapabilmemiz artık mümkündür. Bu yazımızda sizler için internet üzerinden yapılabilen devlet dairesi işlemlerinden bahsedeceğiz. Bu işlemler SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleridir. Hiçbir yere gitmeden veya herhangi bir yere telefon etmeden oturduğunuz yerden bu işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamında bunun nasıl yapılacağını detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini internet üzerinden yalnızca E-Devlet sistemini kullanarak yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden bu işlemleri yapabilmek için ise mutlaka bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Bu sistem üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapıldığı için sistemin korumalı olması gerekmektedir. Bu koruma da herkesin sisteme kendine ait bir şifre ile giriş yapması ile sağlanmaktadır. Eğer bir şifreniz yoksa sistem üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Bu nedenle bir şifre edinmeniz gerekecektir. Şifrenizi size yakın veya uzak herhangi bir postaneden yani PTT şubesinden edinebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey şifrenizi alabilmek için nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmaktır. Başvurunuzu yaptıktan sonra kimlik bilgileriniz kullanılarak size ait bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi 2 TL işlem ücretini ödedikten sonra teslim alabilirsiniz. Bu şifre ile ilgili bilmeniz gereken 2 önemli detay vardır. İlk olarak almış olduğunuz bu şifre geçici bir şifredir. Sisteme giriş yaptığınız zaman sistem sizden otomatik olarak geçici şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Şifreyi değiştirdiğinizde kalıcı şifrenizi oluşturmuş olacaksınız. Diğer bir detay ise şifreniz sizin kimlik bilgileriniz ile şahsınıza özel oluşturulmuş olduğu için başka biri adına işlem yapmanız olası bir şey değildir. Bu nedenle şifrenizi kimseyle paylaşmayınız ve başka biri adına işlem yapmayı denemeyiniz. Şifrenizi aldıktan sonra artık SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Bu işlemi yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemi üzerindeki kurumunuza ait SSK veya Bağ-Kur sorgulama işlemi yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir. Kurumunuzun ait olan uygulama sayfasına göre ilgili bölüme ulaştığınızda karşınıza ilk olarak “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneği çıkacaktır. Bu seçeneğe sayfa üzerinde tıklayınız. Kimlik doğrulama işlemini yapacağınız kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara yazmanız gereken bilgiler vardır. Bunlar T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili boşluklara sırası ile yazdıktan sonra aynı sayfada bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine sayfa üzerinde tıklamanız gerekmektedir. Seçeneğe tıkladıktan sonra açılacak yeni ekran üzerinde sorgulamış olduğunuz kuruma ait bilgileri görebilirsiniz.

Haberin Devamı