Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle Online SSK Prim Sorgulama

SSK gün sorgulama olarak sunulan SGK sigorta hizmeti ile SSK prim sorgulama yapabilirsiniz. SSK gün sorgulamave e devlet SSK prim sorgulama işlemlerini online olarak nasıl yapacağınıza bakalım.

SSK Gün Sorgulama Ve E Devlet Girişi İle Online SSK Prim Sorgulama

Sigorta ile birlikte kişilerin tüm güvencesi sağlandığı gibi kişilerin sigortası hakkında bilgi almak içinhizmet alması mümkündür. Bu konuda SGK tarafından vatandaşların sigorta takibi yaparak bilgi alması için oluşturulan SGK hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmetler e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulmuş durumdadır. Bu kapsamda e devlet kapısı üzerinden yapacağınız giriş sonrasında sunulan tüm hizmetlerden yararlanmanız ve böylece bilgi almanız mümkündür.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA

E devlet üzerinde yer alan SSK gün sorgulama gibi hizmetler için giriş yapılması gerekmektedir. Giriş işlemleri için kişilerin T.C. kimlik numarası ile birlikte e devlet kapısı şifresini kullanması gerekmektedir. Eğer ilk defa e devlet kapısına giriş yapılacaksa kişilerin üyelik işlemlerini halletmesi gerekmektedir. Üyelikişlemlerinde PTT üzerinden başvuru yapılarak şifre alınması yeterliolacaktır. Alınan şifre ile birlikte e devlet kapısına giriş yapılması mümkündür. Girişyaptıktan sonra sadece SGK hizmetlerinden değil, tüm e devlet kapısı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama bu kapsamda en çok yapılan işlemlerden birisidir. SSK gün sorgulama ile birlikte kişilerin sigortasında ne kadar prim ödemesinin yapıldığı görülmektedir. Bu bakımdan gün takibi yapmak, sigortanın düzenli ödenip ödenmediğini görmek için SSK gün sorgulama yapabilirsiniz. SSK gün sorgulama yapılması için kişilerin 4A üzerinden sigortasının olmasıgerekmektedir. 4A sigortası olmayan kişiler, SSK gün sorgulama yerine diğer hizmet dökümleri üzerinden bilgi alması gerekmektedir.

SSK gün sorgulama için 4A hizmet dökümüne tıklanması gerekmektedir. Bağlantıya tıklamanızın ardından ise ekranda yazan bilgiler sizin sigortanız ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları içermektedir. İşe giriş ve çıkış tarihlerine kadar bilgileriniz SSK gün sorgulama sonunca ulaşacağınız dökümde yer alacaktır.

SSK Prim Sorgulama

SSK prim sorgulama kapsamında da yapacağınız işlemler aynıdır. Prim ödemesi kişilerin kaç gün çalıştığını gösterdiği için SSK prim sorgulama kapsamında da öğreneceğiniz bilgi gün ödemeleridir. Bu bakımdanSSK prim sorgulama yapmak isteyen vatandaşların da yukarıda belirtilen şekilde hizmet döküm alması ve SSK prim sorgulama yapması mümkündür. Bu konuda e devlet kapısı dışında bilgi alabileceğiniz herhangi bir online portal bulunmadığı için kişilerin güvenlik konusunda dikkat etmesi ve diğer siteler üzerinden SSK prim sorgulama gibi işlemler için herhangi bir bilgi girişi yapmaması gerekmektedir. Bu bakımdan tek resmi portal olan e devlet kapısı üzerinden SGK başta olmak üzere tüm resmi sorgulama ve bilgi alma işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı