Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İşlemleri Online Olarak Hizmetinizde

SSK gün sorgulama işlemleri SGK bağlantıları sayesinde online olarak hizmetinize sunulmuştur. SSK gün sorgulama için e devlet şifresi ile giriş yapmanız yeterli olacaktır. SSK hizmet dökümü sorgulama detayları yazımızda.

SSK Gün Sorgulama İşlemleri Online Olarak Hizmetinizde

Türkiye’de çok önemli olan sigorta işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlanmış ve ilgili kurum tarafından işlemler yapılmaya başlanmıştır. Bu açıdan önceki yıllardan itibaren bu alanda yapılan yenilikler ile birlikte hem sigorta hizmetlerinden tüm vatandaşların yararlanması hem de sigortalı olan vatandaşların SGK üzerinden yapabileceği işlemleri daha kolay bir şekilde yapması amaçlanmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda oluşturulan uygulamalar online olarak sunulduğu için vatandaşların kuruma gitmeden internet üzerinden işlem yapması mümkün duruma gelmiştir. SSK gün sorgulama hizmetleri olarak adlandırılan bu hizmetler sayesinde vatandaşlar sigortaları ile ilgili merak ettiği bilgileri öğrenebilmektedir. Eğer siz de bu konuda bilgi almak istiyorsanız internet üzerinden sunulan SSK gün sorgulama hizmetlerinden yardım alabilirsiniz.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK gün sorgulama hizmetleri kapsamında yapılacak olan işlemlerde SSK hizmet dökümü alınmalıdır. Sigortalı olan bir kişinin sigorta başlangıç tarihinden itibaren oluşturulan dosyasına, sigortası üzerinden yapılan tüm işlemler kayıt altına alınmaktadır. Bu bilgilere ulaşabilmenin tek yolu ise SSK hizmet dökümü almaktır. Bu nedenle SSK gün sorgulama kapsamında alınacak olan bilgiler SSK hizmet dökümü üzerinden öğrenilebilmektedir. Tüm vatandaşların sigorta ile ilgili yapacağı işlemlerde hizmet dökümü üzerinden bilgi alması gerekmektedir. Bu konuda e devlet kapısı üzerinden sunulan SSK gün sorgulama hizmetleri arasında bulunan 4A hizmet dökümünün seçilmesi yeterlidir.

Haberin Devamı

SSK gün sorgulama kapsamında seçilecek olan 4A hizmet dökümü vatandaşların sigortası ile ilgili tüm detayları ekrana getirecektir. Bu kapsamda sigorta üzerinden yapılan tüm ödemeler ve prim bilgileri kolay bir şekilde görülebilmektedir. SSK sorgulama aynı zamanda sigorta takibi yapmak isteyen vatandaşlar için de büyük bir yardım sağlamaktadır. İlgili ay için herhangi bir prim ödemesinin yapılıp yapılmadığı ya da günlerin eksik yatırılıp yatırılmadığını SSK gün sorgulama sayesinde öğrenilmektedir. Tüm bu işlemleri yapmak isteyen vatandaşların ise e devlet kapısına giriş yapması gerekir. SGK tarafından oluşturulmuş olan hizmetlerin e devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulması bu anlamda vatandaşların e devlet kapısını kullanmasını zorunlu hale getirmiştir.

Haberin Devamı

Bu açıdan sizlerde SSK sorgulama ve diğer SGK hizmetleri için e devlet kapısını kullanmalısınız. E devlet kapısı giriş için T.C kimlik numaranız ile birlikte şifrenizi kullanmanız yeterli olacaktır. Sisteme ilk defa erişim sağlayacak olan vatandaşların PTT’ye başvuruda bulunarak e devlet kapısı için şifre alması gerekir SGK tarafından sunulan hizmetlerden vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli bir detay ise hizmetlerin 4A, 4B ve 4c olarak hazırlanmış olmasıdır. Bu açıdan yapılacak olan işlemlerde sigorta türüne bağlı olarak seçimlerin yapılması gerekir.