Gazete Vatan Logo

SSK Gün Sorgulama İle SGK Hizmet Dökümü Sigorta Bilgisi Öğrenme

Çalışan kişiler sigortaları için SSK gün sorgulama yaparak bilgi alabilirler. Açılan yeni hizmet ile SSK sorgulama yaparak sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz. ve SSK gün sorgulama detaylara bakınız.

Sigortası olan tüm vatandaşların SSK sorgulama yaparak sigortalarını takip etmesi gerekir. Böylece herhangi bir ihmal olup olmadığı görülerek, gerektiği noktada olaya müdahale edilebilir. Sigortalı olarak çalıştırılması gereken ev çalışanları da sorgulama hizmetinden yararlanabilir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Yapılan son düzenlemeler ile birlikte, evde çalışan kişiler için sigorta mecburiyeti getirilmiştir. Özellikle çalışan kişinin iş sağlığı ve güvenliği için getirilen bu düzenleme ile birlikte, evde kişilerden yardım alan kişilerin gerekli sigorta işlemlerini yapması gerekmektedir. Yapılmayan işlemler için ceza verileceği belirtilirken, bu kişilerin tespit edilmesi ile birlikte haklarında işlem de başlatılacaktır. Böyle bir durumda ise kişi ödemekten kaçtığı sigorta ücretlerinden daha yüksek cezaları ödemek durumunda kalacaktır.

Evde çalışan kişilerin SSK sorgulama işlemleri için E Devlet üzerinden gerekli hizmetler sunulmaya başlanmıştır. Böylece evde çalışan ve sigortası yapılan kişiler sigorta takibi yapmak için online SSK sorgulama yapması yeterli olacaktır. Ulaşılan bilgiler sayesinde sigortanın düzenli ödenip ödenmediği, kaç gün çalışmış olarak gösterildiği bilgilerin erişim sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Evde çalışan kişilerin çalıştığı gün sürelerine göre farklı uygumlalar bulunmaktadır. Buna göre 10 günden daha fazla çalışan kişiler için sigorta yapılması mecburidir. 10 günden fazla çalışan kişiler için SSK sorgulama yaparak sigorta bilgilerine ulaşılması ve sigorta bilgileri üzerinden sigortasının devam ettirilmesi gerekmektedir. 10 günden az çalışan kişiler için sigorta mecburi olmadığı gibi kişinin iş sağlığı ve güvenliği için gerekli olan temel ödemelerin yapılması gerekmektedir. Günlük az bir miktarın ödenmesi yeteli olduğu için 10 günden daha az kişi çalıştıran kişiler, mobil olarak ödemelerini yapabilmektedir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda yeni yürürlüğe giren ve SSK sorgulama hizmetleri arasında yer alan ev hizmetinde çalışan kişi sigorta bilgisi hizmetinden, şartları taşıyan ve sigortası yapılan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

Haberin Devamı