Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin ayrıntıları!

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile internette yeni bir dönem başlıyor. Güncel SSK ve Bağkur sigorta bilgilerini internete erişim sağlayabildiği her yerden öğrenebilen SSK ve Bağkur sigortalısı internetteki SSK Bağkur sorgulama hizmetlerini yoğun olarak kullanılıyor. Güncel SSK Bağkur sorgulama hizmetlerini kullanıyor. İnternette yer alan online SSK Bağkur sorgulama hizmeti her yerden kullanılabiliyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin ayrıntıları!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik hizmet uygulamalar ile birlikte internet üzerinde SSK ve Bağkur sigortalısının güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini alabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde güncel sigorta hizmet dökümü ayrıntılarını alabilme şansına sahip olabilmelerini sağlayan online SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması her geçen gün daha yaygın şekilde kullanılıyor. Türkiye’de sigorta mükellefi olan her bir vatandaşın güncel sigortalılık durumu hakkında güncel ve ayrıntılı bilgilere ulaşabilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde hem SSK sigortası mükellefleri hem de Bağkur sigortası mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan e-SGK portalı hizmetleri ile birlikte SSK Bağkur sorgulama işlemleri dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükellefleri sadece dakikalar içerisinde güncel sigorta bilgilerinin ayrıntılı dökümlerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyılında internete erişim sağlanabilen her yerden dakikalar içersinde en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabilmesi Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağkur sigortası mükelleflerinin internet erişimini sağlayabildiği her yerden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendilerine sunulan online SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmaya başladı.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun en geniş kapsamlı SSK ve Bağkur sigorta ve emeklilik hizmetleri uygulaması E-SGM uygulaması üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemleri şifresiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Ancak 2015’in son ayları itibari ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından E-SGM uygulamasının bakım ve yenileme çalışmasına alınması dolayısı ile SSK ve Bağkur sigortası mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini bu uygulama ekranından gerçekleştiremiyor. Bunun yerine internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi içerisindeki SGK dijital hizmetlerini kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet SSK Bağkur sorgulama işlemi için SSK sigortalısının ve Bağkur sigortalısının öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulaması yapması gerekmektedir. SSK ve Bağkur sigortalısı sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ uygulama ekranlarından güncel sigortaları ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan müdürlüklerinde oldukça yoğun bir kalabalığın ve iş yükünün oluşmasına neden oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ da bu durumun önüne geçilebilmesini sağlamak amacı ile elektronik hizmetlere daha fazla ağırlık vermeye başladı.

Haberin Devamı

Dijital hizmetleri ile tüm mükelleflerine önemli işlem kolaylıkları ve avantajları sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-SGK portalı uygulamaları ile birlikte sigorta ve emeklilik işlemleri hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde SSK ve Bağkur sigortası mükellefleri tarafından da en güncel sigorta bilgilerinin alınabilmesi amacı ile internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri kullanılarak SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilmektedir.