Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur sorgulama detayları!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan SSK ve Bağkur sigortalısına online SSK Bağkur sorgulama kolaylığı geldi. SSK ve Bağkur sigorta mükellefleri elektronik ortamda sigorta dökümlerini online SSK Bağkur sorgulama ile alabiliyor. SSK Bağkur sorgulama hem mükelleflere işlem kolaylığı sağlıyor hem de SGK iş yükünü hafifletiyor.

SSK Bağ-Kur sorgulama detayları!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’de dijital hizmet altyapısını kullanarak, vatandaşa modern ve çağdaş dünya standartlarında kamu hizmetleri sunan en aktif devlet kurumudur. Türkiye’de her geçen gün daha da yaygınlaşan akıllı cihaz kullanımı ile birlikte günlük yaşamın her noktasına ulaşan internetin getirdiği önemli işlem fırsatlarından, sigorta işlemlerinde de yararlanılabilmesinin sağlanmasını amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, fiziki altyapısını teknolojiye başarılı bir şekilde entegre ederek sanal platform üzerinde online sigorta hizmetleri sunmaya başladı. Dijital platform üzerinde yer alan e-SGK uygulamaları aracılığı ile hem Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin hem de Bağkur sigortası mükelleflerinin güncel sigorta hizmet dökümlerin,i sanal ortam kolaylığında alabilmelerini sağlayacak online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internetten yapabilmeleri sağlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan SSK Bağkur sorgulama hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde her SSK sigortalısı ve Bağkur sigortalısı tarafından yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özel sektörde çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan veya kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefleri olan vatandaşların sigortalılık durumları ile ilgili olarak en güncel bilgileri alabilmek Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri öncesinde pek de kolay değildi. Çünkü Türkiye’de her vatandaşın sosyal güvence kapsamı altına alınması ve sağlık güvencesi hizmetleri sunulması gibi çok geniş kapsamlı bir hizmet yapısına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurum içi iş yükü oldukça yüksektir. İnternet ortamı üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama hizmet uygulaması son dönemlerde vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin sadece birkaç dakikasını alacak bir işlem olması nedeni ile vatandaşlar her ihtiyaç duyduklarında internet ortamından sigorta hizmet dökümlerini alabilecekleri online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

SSK ve Bağkur sigorta mükellefleri tarafından elektronik ortam üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemleri e-SGK portalında yer alan hizmet uygulamalarından birisi olan E-SGM uygulaması üzerinden yapılabiliyordu. Ancak son birkaç aydır bakım ve yenileme çalışmasında olması dolayısı ile E-SGM hizmet ekranı kullanılamıyor. Bu yüzden SSK ve Bağkur sigortalısının elektronik ortam üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini yapabilecekleri tek alternatif olan e-Devlet sistemi üzerindeki Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet uygulamaları ön plana çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 21.yüzyıl dünyasına entegre olan bu hizmet anlayışı çerçevesinde elektronik ortam üzerinde sunulan e-SGK portalı hizmet uygulamaları SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemi için SSK sigortası mükelleflerinin ‘e-hizmetler’ kategorisinde yer alan ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur sigortası mükelleflerinin ise ‘4B hizmet bilgisi’ ekranını kullanması gerekmektedir. Böylelikle hem SSK hem de Bağkur sigortalısı en güncel sigorta bilgilerine ait dokümanları internet kolaylığında öğrenerek, kariyer planlamalarından, emeklilik düzenlemelerine kadar her aşamada önemli bir avantaj yakalayabilmektedir.