Gazete Vatan Logo

Sporda inovasyonla gelen motivasyon

Spordaki inovatif yenilikler, profesyonellerin performanslarının gelişmesine sebep oluyor.

Sporda inovasyonla gelen motivasyon

Tüm dünyada inovatif yenilikler çok hızlı ilerliyor. Sporda bunun yansımaları da bir hayli fazla. Eskiden maraton koşucuları 42 km’lik parkurda yarışırken günümüz atletlerinden çok daha zor şartlar altındaydılar. Çünkü koşucular yarışma esnasında kaç kilometre hızla gittiklerini bilemezlerdi, yarışma boyunca beslenmeleri için neyin daha etkili olacağı hakkında hepsi bilimden uzak hareket ederdi ve giysileri de zor şartlar altında onları koruyacak teknolojiye sahip değildi.

Günümüzde spordaki yeniliklere bakıldığında her spor branşının ekipmanı her geçen gün gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Sporcu beslenmesinde kullanılan ürünler her geçen gün sporcuya daha yararlı hale getiriliyor. Kullanılan kıyafetler ve teknolojik ekipmanlar tıpkı kullandığımız akıllı telefonlar gibi kendini güncellemek durumunda. Aksi takdirde yerini alternatiflerine bırakması kaçınılmaz durum.

Bu teknolojik yenilikler profesyonel atletlerde derecelerinin, sonuçlarının, performanslarının gelişmesine sebep oluyor. Dolayısıyla artık olimpiyatlarda insan vücudunun kendini daha ne kadar aşabileceğini izliyoruz.

Haberin Devamı

Sporu yaşamının bir parçası haline getirmiş, hobi amaçlıve sağlığını korumak için yapan kitlenin ise inovasyonlarla beraber sporda devamlılığı artıyor. Navigasyon cihazları, enerji jelleri, karbon ekipmanlar bunlardan birkaçı… Artık akıllı saatler sayesinde profesyonel bir atlet gibi hangi sabit hızla 42 kilometrilik parkuru tamamlayabileeğinizi bilebilirsiniz. Bunu yaparken kalp atışlarınızı takip edebilip, yapabileceğinizin üzerinde ya da altında kalmazsınız. Online antrenman programları ile dünyanın en iyi antrenörleri ile çalışma şansı yakalayabilirsiniz. Kullandığımız ekipmanların hafifliği her mevsime uyumluluğu ile yaptığınız spor branşını en konforlu haliyle yaparsınız. Yarışma peformansı yapacak kadar iyi hobi atletiyseniz beslenmenizde kullanabileceğiniz ürünler ile dayanıklılık gerektiren sporlarda devamlılığınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Spordaki tüm bu yenilikler amatör atletler için sporu eğlenceli ve sürdürebilir kılar, profesyonel atletler içinse olimpiyatlarda insan gücünün son noktasına kadar zorlanabildiğini izleyebileceğimiz birkaç olimpiyat daha kesin var. Belki ileride olimpiyatlar ikiye ayrılır. Suni olarak tüm inovatif nimetlerden yararlanan insanların yarışı olan olimpyatlar ve olimpiyat ruhunu yansıtan hiçbir desteğin kullanılmadığı sadece insan performansı ile var olan otantik olimiyatlar olarak… Kim bilir.

Haberin Devamı