Gazete Vatan Logo

Sözün bittiği yer!

Darbeci general Terzi’yi öldüren Halisdemir’e ‘Vur’ emrini veren komutanı Aksakallı’nın ziyaretinde kelimeler kifayetsiz kaldı...

Sözün bittiği yer!

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, emriyle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürdükten sonra cuntacılar tarafından şehit edilen koruma astsubayı Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’nin Bor ilçesindeki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

1.5 saat mezar başında

Korgeneral Aksakallı, ilk olarak belde mezarlığına giderek Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret etti. ‘Bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et’ diyerek darbeci generali öldürme emrini verdiği 20 yıllık askeri Ömer Halisdemir’in kabri başında dua eden Aksakallı, mezarlıkta yaklaşık 1.5 saat kaldı. Ardından Halisdemir ailesinin evine geçerek baba Hasan Hüseyin, anne Fadimeana ve kardeşlerine başsağlığı diledi.

‘Babamla sarılıp, sustular’

Görüşmede neler yaşandığını şehit Ömer Halisdemir’in abisi Doğan Halisdemir, VATAN’a anlattı: “Zekai Paşa babamla sarıldı ve susarak oturdular. Çok bir şey konuşulmadı. Konuşacak ne var ki. Zaten susması bile benim için konuştu demektir. Aklımda o kadar çok soru vardı ama Zekai Paşa’yı görünce konuşmaya, kelimelere gerek kalmadı. Helal olsun Ömer’e böyle bir paşayı koruduğu için. Böyle bir paşadan böyle bir emir alan kardeşimle gurur duyuyorum.”

Haberin Devamı