Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda son gün! Atama tarihi ne zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları bugün sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için son tarih 21 Mart olarak belirlenmişti. Peki sözleşmeli öğretmenlik atama tarihleri ne zaman yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda son gün! Atama tarihi ne zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu için son gün. Öğretmen adayları sözleşmeli öğretmenlik başvuruları için gerekli işlemleri merak ediyorlar. Peki Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik atama tarihlerini açıkladı mı? İşte tüm detaylar...

6 YIL BOYUNCA TAYİN YOK

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.

Eylülde atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi Haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.