Gazete Vatan Logo

Sözler tutulursa her türlü rolü oynarım

Didem Balçın, Ölene Kadar dizisine dahil oldu. Proje seçerken kendisi için nelerin önemli olduğundan bahseden oyuncu, "Benim için en önemli kaliteden ödün vermemek" diyor.

Sözler tutulursa her türlü rolü oynarım

Ölene Kadar dizisine dahil oldunuz. Rolünüzle ilgili bir açıklama gelmedi. Nasıl bir rolle sizi izleyeceğiz?

Şahika Yoranel karakteriyle Ölene Kadar dizisine dahil oldum. Muzaffer Yoranel (Demir Karahan)in kızı. Yani kötüler kötüsü Ender Yoranel'in (Sarp Leventoğlu) üvey kardeşi. Mutlu bir aileye sahipken annesini kaybeder Şahika. Ve Külkedisi masalı gibi babası cadı Asuman'la (Lale Mansur) evlenir. Ender doğar. Onlar mutlu aile tablosunda yerini alır ve Şahika saf dışı kalır. Yıllarca yurt dışında olan Şahika Dağhan'ın (Engin Akyürek) hapisten çıkmasıyla eş zamanlı geri döner İstanbul'a. Ama çok başarılı bir iş kadını olarak döner. İçinde babasına olan özlemi, üvey kardeşi ve onun annesine olan nefretiyle döner. Şahika, Ender'in kabusu olurken Beril'in (Gülcan Arslan) en yakını olacak.

Neden diğerleri arasından bu diziyi seçtiniz?

Benim için en önemlisi kaliteden ödün vermemek. Reytingi iyi olsun, takipçim on yüz milyon olsun değil. Tims sektörün en kaliteli birkaç yapım şirketinden biri. İşin kalitesiyse görüntülerden ilk bakışta anlaşılıyor. Sektöre yeni giren bir oyuncu olsam dizinin yapımına oyuncusuna belki bakmazdım. Ama artık seçtiğim işlerin Didem'e yakışan bu dedirtmesi gerek. Her rol oynanır, farklı yerlere taşınır. Ama yanlış seçimlerin telafisi olmaz. Tabii ki hatalar olabilir ama, çıkarılan dersleri hayata geçirebilmek gerek.

Haberin Devamı

Her rolü oynamam der misiniz?

İşin genelinin büyüsüne kapıldıysam, beni rolle ilgili rahatsız eden unsurlar yoksa ve söylenilen sözlerin arkasına duruluyorsa her rolü oynar, her işimin de arkasında dururum.

Oyunculuk bende hiç bitmeyecek

Tiyatro, dizi, sinema, komedi, dram birçok farklı alanda ve birçok farklı rolde sizi izledik. Buna rağmen hala bir rolle göstermek için beklediğiniz bir yönünüz var mı?

Henüz oynamadığım her rol kendimi göstermek istediğim rol benim için. Milyonlarca karakter ve hikaye var dünya üzerinde. Yani benim için de hiç bitmeyecek bu hikaye.

"Reytingim iyi olsun, takipçim yüz milyon artsın derdinde değilim."

Modum düşerse annemi ararım

Haberin Devamı

Modunuzun düştüğünde nelere başvurursunuz?

Anneme. Bir telefon açar olmadı mesaj atar "Anne kötüyüm" derim. Sonrası onda. Ne yapar ne eder nerde olursa olsun halleder. İyi ki var ailem. Enerji garip bir durum. Ciddiye aldığın kadar etkileniyorsun. O yüzden insanların enerjisi kötüyse oradan uzaklaşmak lazım. Varsayımlarda bulunmuyor ne yaşıyorsam kabul ediyorum. Yapabildiğimin en iyisini yapıyorum. Böyle iyi niyetle bakınca sınanır gibi her kötü laf, önünüze düşüyor. O zaman da sadece gülüyorum.

Geriye değil hep ileriye bakmak lazım

Zorlu dönemler sizi nasıl etkiledi?

Her kötü günün ardından ders çıkarmak yılmamak zorundayız. Bu son zamanlarda günler sadece benim için değil tüm ülkemiz için kötüydü. O yüzden toplum olarak daha sağduyulu olmayı unutmamak lazım. Bu ülkenin bizim olduğunu unutmadan hayatımıza sahip çıkmamız lazım. Bu sokaklar, caddeler, sahneler, köyler bizim. Geriye dönüp bakmak sadece yaşadığımız günün kıymetini anlamak ve şükretmek için olmalı. Onun dışında hep ileriye bakılmalı. Kaybettiklerimiz hepimizin acısı, bir daha yaşanmaması ise en büyük dileğimiz. Benim bakış açım böyle.

Haberin Devamı