Gazete Vatan Logo

Sosyoloğun mobbing cinneti: 7 ölü

Kars TÜİK bürosunda katliam...

Sosyoloğun mobbing cinneti: 7 ölü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Kars bürosu, dün sabah kan gölüne döndü. Kurumda görevli sosyolog Veysi Erim, kendisine mobbing uyguladığını öne sürdüğü müdürü ve 5 mesai arkadaşına kurşun yağdırdı, ardından da intihar etti.

Korkunç olay dün sabah saat 08.30’da Atatürk Caddesi’nde bulunan 4 katlı TÜİK binasının üçüncü katındaki Bölge Müdürü makamında meydana geldi. Aslen Diyarbakırlı olan ve yöneticileriyle sürekli sorun yaşadığı belirtilen sosyolog Veysi Erim, mesainin başlamasıyla birlikte elinde Glock marka tabancayla doğrudan Bölge Müdürü katına çıktı.


Müdür odasına kilitledi

Burada imza ve diğer işlemler için bulunan toplam 9 çalışanı silah tehdidiyle etkisiz hale getiren Veysi Erim, hepsini Bölge Müdürü’nün odasında toplayıp kapıyı içerden kilitledi. Ardından da tabancasını peş peşe ateşlemeye başladı. Bu sırada sekreter Neslihan Çelik Koca, arkasından sarılıp saldırganı engellemek istedi. Tabancası yere düşen saldırgan hemen silahı aldı ve kapının kilidini açıp kaçmaya çalışan Koca’ya arkasından ateş etti. Karnına kurşun isabet eden sekreter Koca, yaralı kaçmayı başardı. Kurumun diğer katlarındaki personel, silah sesleri üzerine panik içinde binayı terk edip sokağa çıkarken, polise ihbarda bulundu.


2.5 şarjör boşalttı

Odada rehin aldığı yöneticileri ve mesai arkadaşlarının üzerine bir şarjörü boşalttıktan sonra ikinci şarjörü takıp ateş etmeyi sürdüren Veysi Erim, Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari Mali İşler Sorumlusu Ramazan Haydar (32), Veri Hazırlama Kontrol memuru Abdulnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve anketör Safet Karaçay’ı (29) öldürdü. Ardından da intihar etti. Olay yerinde 9 milimetre çapında 38 boş kovan, biri tabancanın içinde, biri yerde boş ve biri de içinde mermi olan 3 şarjör bulundu.

Psikolojik tedavi görüyordu

TÜİK’te katliam yapan Diyarbakırlı Veysi Erim’in psikolojik sorunları bulunduğu, müfettiş soruşturması sonucu kademe durdurma cezası aldığı belirlendi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da saldırganın psikolojik sorunları olduğunu ve sürekli rapor alarak işe gelmediğini söyledi.

Sürekli rapor alıyordu

Bakan Yılmaz, “Hakkında soruşturma yürütülmüş bir kişi. Muhtemelen psikolojik sıkıntıları olan bir kişi. Bu acı hadise yaşandı. Hakkında işten çıkarma gibi bir durum söz konusu değil. İlk aldığımız bilgilere göre ’kademe ilerlemesi cezası’ verilmiş” dedi.

Yanlarına gidip ikinci kez vurmuş

Katliamla ilgili bilgi veren Emniyet Asayiş Şube Müdürü Hasan Taşkıran, Veysi Erim’in tayin yüzünden Kurum Müdürü Mehmet Tolon’la problemleri olduğuna işaret etti. Taşgıran, Erim’in 3 aylık rapor alarak memleketi Diyarbakır’a gittiğini, raporun son gününde bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi ve şu bilgileri verdi: “Biz kapıyı kırıp içeriye girdiğimizde olay gerçekleştirilmişti. 2 şahıstan birini tuvalete, diğeri ise fotokopi makinesinin arkasına saklanmıştı. 38 kovan bulundu, 3 şarjör vardı, 2 şarjör boş, bir şarjör de yarı doluydu. Hem bölge müdürümüze hem diğer çalışanlarına dışarıdan ateş etmiş daha sonra yanlarına giderek ikinci kez ateş etmiş.”


Polis sis bombası attı

Silah sesleri üzerine olay yerine gelen polis binanın çevresini kuşattı, bir Özel Harekat timi hemen üst kata çıktı ve halen silah sesinin geldiği makam odasının kapısını kırarak, saldırganı etkisiz hale getirmek için içeriye rehine kurtarma operasyonlarında kullanılan ses, ışık ve sis çıkaran bomba attı. Ancak Veysi Erim, polislerin kendisini yakalamasına fırsat vermeden namluyu başına dayayıp tetiği çekerek yaşamına son verdi.

KARNINDAN VURULAN SEKRETER KATLİAMI ANLATTI:

Tekme attım sendeledi...

Sosyolog Veysi Erim’in tabancasından çıkan kurşunla karnından yaralanan Sekreter Neslihan Çelik Koca, tedavisinin ardından taburcu edildi. Evinde istirahat eden Koca, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı: “Veysi Erim, uzun süre raporluydu. Sürekli tayin istiyordu. Müdür beyin tayinini yapmadığını düşünüyordu ve bu nedenle husumeti vardı. Sabah geldi ve müdür beyle görüşmek istedi. Ben de telefonla konuştuğunu biraz beklemesini söyledim. İçeriye girmeye çalışınca oda kapısının kolunu tuttum. Saçımdan tutarak beni yere attı ve belindeki tabancayı çıkardı. Tabanca ile önce müdüre, daha sonra yanındaki Ahmet Onur Banker’e ateş etti. Silahı almak için arkadan sarıldım. Silah yere düştü tekrar saçımdan tutup yere attı. Silahı bana doğrulttu, sıkacağı sırada tekme attım, sendeledi.”

Haberin Devamı