Gazete Vatan Logo

Sosyetik çifte koruma kararı

Sosyetenin ünlü ismi Oya Küçükberber Yasa ve eşi Sedat Yasa birbirlerinden ölümle tehdit ve şiddetten şikayetçi oldu

Cemiyet hayatının ünlü ismi Zeki Küçükberber’in kızı, Ortaklar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Oya Küçükberber Yasa ile boşanma sürecinde olduğu 18 yıllık eşi iş adamı Sedat Yasa, fiziksel şiddet, ölümle tehdit ve hakaret iddialarıyla birbirlerinden şikayetçi oldu. Sedat Yasa’nın ifadesine göre, 27 Şubat gecesi boşanma davası açan eşinden 2004’te borç verdiği 5 milyon doları geri isteyince tartışma çıktı. Oya Küçükberber bu sözlere tepki göstererek eşinin üzerine saldırdı, kafasına vurdu ve kollarını tırmıklayarak morarttı. Yasa, ayrıca eşinin kendisini ölümle tehdit edip, “Seni öldürtürüm. Benim babam güçlüdür. Seni ortadan kaldırırız” diyerek evden kovmaya çalıştığını iddia etti. Sedat Yasa’nın 2 Mart’ta yaptığı suç duyurusu üzerine başvurduğu İstanbul 5. Aile Mahkemesi eşi Oya Küçükberber aleyhine 1 aylık koruma tedbiri uygulanmasına hükmetti.

“Yüzüme tokat attı”

Bu şikayetten bir hafta sonra suç duyurusunda bulunan Oya Küçükberber ise eşinin dağıttığı kıyafetlerini asmaya giderken kendisine izin vermediğini, “Köylü sülalesiniz dağdan indiniz buradakileri mi kovuyorsunuz, eşyalarını keseceğim” dediğini ve ağır küfürler ettiğini ve tokat attığını anlattı.

Haberin Devamı

Oya Küçükberber eşi Sedat Yasa’dan “Dene de göstereyim” şeklinde tehdit edildiğini, kendisinin 50 kg. ve 1.60 cm. boyunda, eşinin ise 1.80 cm. boyunda ve 90 kg. olduğu için fiziksel şiddet uygulamasının mümkün olmadığını belirtti. 5. Aile Mahkemesi bu kez Sedat Yasa aleyhine koruma kararı verdi.