Gazete Vatan Logo
Magazin Sosyetenin dilindeki hırsızlık iddiası

Sosyetenin dilindeki hırsızlık iddiası

“Yakın arkadaşı Cerrahoğlu’nun çantasından 15 bin dolar çaldı”

İnternet sitesi odatv’de yer alan ve sosyetenin iki ünlü kadını arasında yaşandığı iddia edilen hırsızlık iddiası ortalığı karıştıracağa benziyor. Sitede yer alan iddia şöyle:

“Ünlü işadamı Eşref Cerrahoğlu, 40 yıllık eşi Fulya Hanım’ı terk edip Bulgar hizmetçisiyle kaçmıştı. Fulya Hanımefendi’yi bu olay kadar, yakın bir arkadaşının yaptığı hırsızlık şaşırttı. Yarışmalarda jüri üyesi olan ve yarışmacılarla tartışmasıyla tanınan sarışın sosyetik hanım, yakın dostu olan Fulya Hanımefendi’nin çantasından 15 bin dolarını çalmıştı. Sakın yanlış anlamayın ihtiyacı olduğundan değil kleptomani (çalma hastalığı) hastalığından dolayı. Haber şaşırtıcı, inanmak zor. Haberi doğrulatmak için birkaç kişiye sorduk. ’Dünyaca ünlü bir organizatör’ ise bu kez bu jüri üyesiyle ilgili bir başka olayı anlattı. Jüri üyesi hanım benzer olayı Paris’te de bir doktora yapmıştı. Bizden uyarması aman bu jüri üyesi yanınızda ise dikkatli olun...”

“ÜSTÜME ALINMAM”

Bu iddialardaki tarife uyduğu yönünde izlenim oluşan jüri üyesiyle telefonda görüştüm. Bir hayli kızgındı:

“Böyle bir şey varsa eğer en doğru cevabı Fulya Hanım’dan alırsınız. Ben böyle bir şeyi üstüme almadım. Bu aralar o kadar çok asıllı, asılsız haberler çıkıyor ki hakkımda, sersem gibiyim. İnsanların gözü önünde olunca garip garip şeyler ürüyor ve türüyor. Öyle bir şey varsa arayın Fulya Hanım’ı açıp sorun. Birinin kuyruğuna basıyorsun, birine başka bir şey yapıyorsun böyle bir b..k atıyorlar sana. Bunu kim iddia ediyorsa bunu onlara sormak lazım. Benim ne o..... kaldı ne de başka bir şeyim. Meyve veren ağacı taşlarlar. Çok sivri dilliyim. Türkiye Cumhuriyet’inde herkes hakkında her şeyi bilirim ama ağzıma açmam. Ben ne olursa olsun pes etmem. Benim aşımı ekmeğimi kimse vermez. Ben pes etmem, uğraşanlar pes etsinler. Bir kadın olarak güreşmem icap ederse güreşirim. Bunlar çamur at izi kalsın mantığı.”

İddiayı, 15 bin doları sosyetik arkadaşı tarafından çalındığı iddia edilen Fulya Cerrahoğlu’na da sordum. Cerrahoğlu şunları söyledi:

“Benim başıma böyle bir şey gelmedi, bu bir iftira. Ben böyle bir para ne kaybettim, ne de çaldırdım. O kadar parayı ben çantamda taşımam, evimde de bulundurmam. 15 bin dolar bir insanın bankasında bulunur. Üzüldüm, çünkü karşı tarafı Türkiye’de çok insan tanıyor. Ben yüzde yüz söylüyorum. 15 bin dolarlık değil, bin dolarlık bir kayba bile uğramadım.”

“HABERİN ARKASINDAYIZ”

Bunun üzerine iddiayı yayınlayan odatv.com sitesinin yönetimiyle görüştüm. Onlar ise haberlerinin arkasındaydı:

“Biz haberimizde kesinlikle hiçbir isim vermiyoruz. Kimseyi rencide etmiyoruz. Haber doğrudur ve bizim yazdığımız şekliyle o haberin arkasındayız.”

Haberin Devamı