Gazete Vatan Logo

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti nedir, kimler yararlanabilir?

Maddi güçlük içindeki ailelerin çocuklarına, devlet tarafından verilen maddi ve psikolojik yardımları kapsayan Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti hakkında tüm merak edilenler haberimizde... SED nedir, bu hizmetten kimler, nasıl yararlanabilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti nedir, kimler yararlanabilir?

Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çeken çocuklu ailelere, çocukların bakımı amacıyla sunulan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti, farklı yardım türlerini içermektedir. İşte vatandaşların SED hakkında öğrenmek istediği her şey!

SED NEDİR?

Yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir.

SED KAPSAMINDA HANGİ YARDIMLAR YAPILMAKTADIR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak yapılmaktadır. Geçici ekonomik destek yılda en fazla 2 defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılmaktadır.

KİMLER SOSYAL VE EKONOMİK HİZMET YARDIMINDAN YARARLANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar;
-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Haberin Devamı

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar. -Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler. -Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları. Sosyal ve ekonomik destek hizmeti hakkında yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Haberin Devamı