Gazete Vatan Logo

Sosyal medyada nefrete karşı savaş

Alman hükümeti, sosyal medyadaki nefret içerikli yorumlara karşı harekete geçti.

Sosyal medyada nefrete karşı savaş

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, pazartesi günü Berlin’de Facebook’un Avrupa sorumlusu ile bir araya geldi. İnternetteki nefret suçlarıyla daha etkili mücadele etmek istediklerini söyleyen Maas, nefret mesajlarına karşı alınacak önlemler için bir çalışma grubunu oluşturulacağını ve buna Facebook’un da mali destek vereceğini belirtti.

“Task Force” (Görev gücü) adıyla kurulacak bu grubun, sosyal medyada suç niteliğindeki söylemleri paylaşanların hızla tespit edilmesini ve hemen internetten çıkarılmasını sağlaması planlanıyor. Maas’la görüşmesinde eleştirileri kabul eden Facebook yöneticisi Richard Allen, “Her zaman her şeyi doğru yapmıyoruz. Çok etkin bir yapımız var, ancak bu yüzde yüz işlemiyor” dedi. Facebook da firma olarak nefret içerikli paylaşımlara karşı önlem alacak. Bunlardan biri ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı uluslararası uzmanların da yardımıyla bir kampanya başlatılması olacak. Ayrıca “Gönüllü Multimedya Otokontrol” adlı bir sivil toplum girişimi başlatılacak.

Beğenmeme butonu

Haberin Devamı

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, sosyal paylaşım sitesine “beğenme” (dislike) butonu ekleneceğini duyurdu. BBC’nin haberine göre, 31 yaşındaki Zuckerberg, Facebook’un çok yakında “beğenme” butonunu test edeceğini ifade ederek 2009 yılında “beğen” (like)butonunu uygulamaya sokmalarından bu yana bazı kullanıcıların sürekli “beğenme” butonunu talep ettiğini söyledi.